Rabarbersaft med jordbær

50 minutter
220 kcal

Lav din egen saft af syrlige rabarber, læskende vandmelon og søde jordbær.

rabarbersaft med vandmelon.

Hjemmelavet rabarbersaft

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g vandmelon
  • ½ lime
  • 200 g frosne jordbær

Rabarbersirup

  • 8 stilke rabarber
  • ½ knsp. stevia
  • ½ spsk. agavesirup
  • ½ knsp. vaniljepulver
  • ½ dl vand

Pynt

  • Frisk frugt og krydderurter
  • Tilsæt evt. frisk ingefær og et squeeze agavesirup

Sådan laver du hjemmelavet rabarbersaft

  • Dagen før: Skær 8 stilke rabarber i 3-cm-stykker, og kom dem op i en gryde sammen med stevia, agavesirup, vanilje og vand.

  • Kog det i 10 min.

  • Hæld herefter blandingen gennem et rent viskestykke, så du får en fin rød væske uden trævler fra rabarberne.

  • Kog så væsken igennem i 30-40 min., så den bliver mere koncentreret – hold øje med den undervejs, så den ikke mister al væske og brænder på.

  • På dagen: Blend vandmelon, lime og jordbær til en ensartet masse.

  • Fordel drikken i 4 glas, hæld så rabarbersirup oveni i glassene, og pynt evt. med krydderurter.

  • Drik med det samme.