rabarbersaft med vandmelon.
© wichmann+bendtsen

Rabarbersaft med jordbær

Lav din egen saft af syrlige rabarber, læskende vandmelon og søde jordbær.

Hjemmelavet rabarbersaft

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Tid i alt: 50 minutter

INGREDIENSER

600 g vandmelon

1 lime

400 g frosne jordbær

Rabarbersirup

16 stilke rabarber

⅛ tsk. stevia

1 spsk. agavesirup

1/6 tsk. vaniljepulver

1 dl vand

Pynt

Frisk frugt og krydderurter

Tilsæt evt. frisk ingefær og et squeeze agavesirup

Sådan laver du hjemmelavet rabarbersaft

  • Dagen før: Skær 8 stilke rabarber i 3-cm-stykker, og kom dem op i en gryde sammen med stevia, agavesirup, vanilje og vand.
  • Kog det i 10 min.
  • Hæld herefter blandingen gennem et rent viskestykke, så du får en fin rød væske uden trævler fra rabarberne.
  • Kog så væsken igennem i 30-40 min., så den bliver mere koncentreret – hold øje med den undervejs, så den ikke mister al væske og brænder på.
  • På dagen: Blend vandmelon, lime og jordbær til en ensartet masse.
  • Fordel drikken i 4 glas, hæld så rabarbersirup oveni i glassene, og pynt evt. med krydderurter.
  • Drik med det samme.

Næringsindhold i rabarbersaft pr. person

Energi: 220 kcal

Protein: 5,3 g

Fedt: 1,5 g

Kulhydrat: 55 g

Kostfibre: 18,5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: