rabarbersaft med vandmelon.
© wichmann+bendtsen

Rabarbersaft med jordbær

Lav din egen saft af syrlige rabarber, læskende vandmelon og søde jordbær.

23. maj 2016 af Michelle Kristensen

Hjemmelavet rabarbersaft

4 personer

600 g vandmelon
1 lime
400 g frosne jordbær
Rabarbersirup
16 stilke rabarber
⅛ tsk. stevia
1 spsk. agavesirup
1/6 tsk. vaniljepulver
1 dl vand
Pynt
Frisk frugt og krydderurter
Tilsæt evt. frisk ingefær og et squeeze agavesirup

Spar på kalorierne, spis jordbær

Sådan laver du hjemmelavet rabarbersaft

  • Dagen før: Skær 8 stilke rabarber i 3-cm-stykker, og kom dem op i en gryde sammen med stevia, agavesirup, vanilje og vand.
  • Kog det i 10 min.
  • Hæld herefter blandingen gennem et rent viskestykke, så du får en fin rød væske uden trævler fra rabarberne.
  • Kog så væsken igennem i 30-40 min., så den bliver mere koncentreret – hold øje med den undervejs, så den ikke mister al væske og brænder på.
  • På dagen: Blend vandmelon, lime og jordbær til en ensartet masse.
  • Fordel drikken i 4 glas, hæld så rabarbersirup oveni i glassene, og pynt evt. med krydderurter.
  • Drik med det samme.

Næringsindhold i rabarbersaft pr. person

Energi: 220 kcal
Protein: 5,3 g
Fedt: 1,5 g
Kulhydrat: 55 g
Kostfibre: 18,5 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler