Hjemmelavet rabarbersaft
4 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 40 minutter
Tid i alt: 50 minutter
INGREDIENSER
600 g vandmelon
1 lime
400 g frosne jordbær
Rabarbersirup
16 stilke rabarber
⅛ tsk. stevia
1 spsk. agavesirup
1/6 tsk. vaniljepulver
1 dl vand
Pynt
Frisk frugt og krydderurter
Tilsæt evt. frisk ingefær og et squeeze agavesirup
Sådan laver du hjemmelavet rabarbersaft
- Dagen før: Skær 8 stilke rabarber i 3-cm-stykker, og kom dem op i en gryde sammen med stevia, agavesirup, vanilje og vand.
- Kog det i 10 min.
- Hæld herefter blandingen gennem et rent viskestykke, så du får en fin rød væske uden trævler fra rabarberne.
- Kog så væsken igennem i 30-40 min., så den bliver mere koncentreret – hold øje med den undervejs, så den ikke mister al væske og brænder på.
- På dagen: Blend vandmelon, lime og jordbær til en ensartet masse.
- Fordel drikken i 4 glas, hæld så rabarbersirup oveni i glassene, og pynt evt. med krydderurter.
- Drik med det samme.
Næringsindhold i rabarbersaft pr. person
Energi: 220 kcal
Protein: 5,3 g
Fedt: 1,5 g
Kulhydrat: 55 g
Kostfibre: 18,5 g