Svinet er tilbage på grillen

1 dag

Giv svinekødet en chance, for vælger du en mager udskæring og bruger en god marinade, er det superlækkert efter en tur på grillen.

Skinkeculotte med enebær-rub og courgetter med timian

1 dag
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Basis-rub

  • 2 spsk. salt
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • ½ spsk. paprika
  • 2 spsk. stødt enebær (kan undlades)

Sådan gør du

  • Gnid rubben godt ind i kødet, og lad det trække et døgn på køl.
  • Brun stegen over direkte varme indtil gylden – flyt stegen til indirekte varme, læg låget på grillen, og fortsæt ca. 15 min. – stegetermometeret skal vise 60 °C i kernetemperatur.

Courgetter

  • Skær tynde skiver på langs af en courgette (gerne en gul).
  • Grill skiverne i ca. 2 min., og læg dem i en skål.
  • Vend med lidt koldpresset rapsolie, salt, peber og citronsaft. Drys med frisk timian.

Marinerede koteletter med løg og porre

2,5 timer
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Marinade:

  • 4 fed hvidløg
  • ½ spsk. salt
  • ½ tsk. kværnet peber
  • 2 dl æblecider/hvidvin
  • 1 lille håndfuld friske rosmarinblade

Sådan gør du

  • Blend alt sammen.
  • Læg koteletterne i marinaden – i mindst 2 timer og gerne 4 timer.
  • Pensl koteletter og grillrist med olie inden grilningen.
  • Grill dem ca. 1 ½ min. på hver side ved høj varme.

Løg og porrer

  • Grill kraftigt de hele grønsager i 20 min. med skind og skræl, til de er sorte udenpå og bløde indeni.
  • Skær i stykker, og spis det bløde indre.