Svinet er tilbage på grillen

Giv svinekødet en chance, for vælger du en mager udskæring og bruger en god marinade, er det superlækkert efter en tur på grillen.

18. august 2016 af Bo Frederiksen

Skinkeculotte med enebær-rub og courgetter med timian

Basis-rub

2 spsk. salt
1 tsk. rørsukker
1 spsk. hvidløgspulver
½ spsk. paprika
2 spsk. stødt enebær (kan undlades)


  • Gnid rubben godt ind i kødet, og lad det trække et døgn på køl.
  • Brun stegen over direkte varme indtil gylden – flyt stegen til indirekte varme, læg låget på grillen, og fortsæt ca. 15 min. – stegetermometeret skal vise 60 °C i kernetemperatur.


Courgetter

  • Skær tynde skiver på langs af en courgette (gerne en gul).
  • Grill skiverne i ca. 2 min., og læg dem i en skål.
  • Vend med lidt koldpresset rapsolie, salt, peber og citronsaft. Drys med frisk timian.


Marinerede koteletter med løg og porre

Marinade

4 fed hvidløg
½ spsk. salt
1/2 tsk. kværnet peber
2 dl æblecider/hvidvin
1 lille håndfuld friske rosmarinblade.


  • Blend alt sammen.
  • Læg koteletterne i marinaden – i mindst 2 timer og gerne 4 timer.
  • Pensl koteletter og grillrist med olie inden grilningen.
  • Grill dem ca. 1 ½ min. på hver side ved høj varme.


Løg og porrer

  • Grill kraftigt de hele grønsager i 20 min. med skind og skræl, til de er sorte udenpå og bløde indeni.
  • Skær i stykker, og spis det bløde indre.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: