Grønt, sundt og kønt på din tallerken

20 minutter

En god salat er nærmest obligatorisk, når der grilles, men prøv også at smide grønsager på grillen. Det giver masser af smag og sødme som et fint modspil til det grillede kød/fisk.

Gulerødder med karse-vinaigrette

20 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Grillede gulerødder

  • Gulerødder

Karse-vinaigrette

  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. æbleeddike
  • ⅓ tsk. fint salt
  • Lidt friskkværnet peber
  • ¾ dl koldpresset rapsolie

Tilberedning

Grillede gulerødder

  • Kog gulerødder med skræl på møre i vand.

  • Grill dem grundigt i 5 min. på hver side, og flækkes ved servering.

  • Server karse-vinaigrette til.

Karse-vinaigrette

  • Pisk sennep, honning, eddike, salt og peber sammen.

  • Pisk gradvist olien i.

  • Brug fx karse eller brøndkarse sammen med dressingen.

  • Server til grønsager.


Hvidløgssvampe

15 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • svampe
  • neutral olie
  • fed hvidløg
  • et par kviste timian/rosmarin

Tilberedning

  • Lad svampe simre i et par centimeter neutral olie i 10 minutter sammen med et par flækkede fed hvidløg og et par kviste timian/rosmarin.

  • Træk svampene på spyd, og grill dem i 2 min.

TIP, svampeolien kan opbevares længe på køl og bruges til både stegning, dressinger og mayonnaise.