Grønt, sundt og kønt på din tallerken

En god salat er nærmest obligatorisk, når der grilles, men prøv også at smide grønsager på grillen. Det giver masser af smag og sødme som et fint modspil til det grillede kød/fisk.

12. juli 2016 af Meyers Madhus

Gulerødder med karse-vinegrette

Grillede gulerødder

  • Kog gulerødder med skræl på møre i vand.
  • Grill dem grundigt i 5 min. på hver side, og flækkes ved servering.
  • Server karse-vinaigrette til.


Karse-vinaigrette

1 spsk. dijonsennep
1 spsk. honning
1 spsk. æbleeddike
1/3 tsk. fint salt
Lidt friskkværnet peber
¾ dl koldpresset rapsolie

  • Pisk sennep, honning, eddike, salt og peber sammen.
  • Pisk gradvist olien i.
  • Brug fx karse eller brøndkarse sammen med dressingen.
  • Server til grønsager.


Hvidløgssvampe

  • Lad svampe simre i et par centimeter neutral olie i 10 minutter sammen med et par flækkede fed hvidløg og et par kviste timian/rosmarin.
  • Træk svampene på spyd, og grill dem i 2 min.
  • Tip, svampeolien kan opbevares længe på køl og bruges til både stegning, dressinger og mayonnaise.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler