Æggekage i ovn med søde kartofler og hytteost

45 minutter
330 kcal

En dejligt sprød æggekage i ovn med søde kartofler og hytteost - et mættende, sundt og smagfuldt måltid til hele familien.

Fad med æggekage

Æggekage i ovn med søde kartofler og hytteost

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 125 g søde kartofler
  • ½ rød peberfrugt, fintsnittet
  • ½ lille løg, finthakket
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 røde chilier, gem lidt til pynt
  • ½ fed hvidløg
  • 4 æg
  • ½ dl hytteost
  • ¼ dl revet cheddarost
  • ¼ tsk. røget paprika
  • ¼ tsk. spidskommen
  • Havssalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Friske krydderurter, fx koriander

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Snit søde kartofler, peberfrugt og løg, og steg på en pande i olie ved medium varme i 8 min. Tilsæt derefter finthakket chili og hvidløg, og giv det 2 min. mere.
  • Pisk æg, hytteost, cheddar og krydderier sammen.
  • Fordel de stegte grøntsager i et ovnfast fad, tilføj æggeblandingen, og bag i 30 min., til æggekagen er let gylden.
  • Servér med friske krydderurter og fintsnittet chili.

TIP! Er du ekstra sulten, smager æggekagen godt med et stykke rugbrød og en grøn salat til.