Din internetbrowser er desværre uddateret. Denne side understøtter beklageligvis ikke forældede browserversioner.
Sådan opdaterer du din browserfyld den med spinat eller laks.
© iStockDet er nok i aftensmaden, den største udfordring ligger, hvis man vil skære ned eller helt droppe kødet. Dels er aftensmaden ofte bygget op om kødet, dels er retter som spaghetti med kødsovs, burgere, chili con carne og lasagne en favorit hos mange. Det er dog ikke umuligt at finde grønnere løsninger.
Beslut dig for at starte med fx to vegetardage om ugen. Når det er blevet en vane, kan du så evt. inddrage flere.
Prøv at lave de klassiske retter uden oksekød. En chili sin carne, en kødfri lasagne eller en burger med kikærtebøf har selvfølgelig ikke samme smag som kødversionen, men den smager stadig rigtig godt.
Kilder: Sisse Fagt, seniorrådgiver hos DTU Fødevareinstituttet, og Maria Felding, klinisk diætist og forfatter til “Den plantebaserede kost”.
Artiklen blev bragt i I FORM nr. 16/2019
Få de bedste tips til din træning, de lækreste opskrifter og den nyeste viden om sundhed.
LIGE NU: Få 6 gratis hjemmetrænings-programmer, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Glæd dig til at komme i topform og booste din forbrænding med verdens bedste øvelser!
Ja tak, jeg vil gerne modtage I FORMs nyhedsbrev med spændende
artikler samt markedsføring om I FORM via e-mail.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen. Læs mere