Indisk inspireret frittata
Nem aftensmad –

lad retten passe sig selv i ovnen, mens du laver noget andet.

© wichmann+bendtsen

Indisk inspireret frittata

Det smarte ved at lave æggekage i ovnen i stedet for på panden er, at du helt slipper for at spekulere på, om den brænder på. Her får du opskriften på en sund og velsmagende frittata med en indisk pift.

25. januar 2021 af Signe Moesby Leth

Indisk inspireret frittata

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

8 æg

1 dl minimælk

1/2 tsk. havsalt

Sort peber, friskkværnet

1 spsk. karry

1/4 tsk. chilipulver

1/4 tsk. spidskommen

1 lille løg

1 fed hvidløg

100 g savojkål

100 g kartofler

50 g gedeost

Topping:

Friske krydderurter

Sådan laver du indisk inspireret frittata

  • Varm ovnen op til 200 gr., og smør et ovnfast fad med olie. 
  • Pisk æg, mælk, salt, peber og krydderi sammen i en skål. 
  • Hak løg, hvidløg og savojkål fint. Skræl og skær kartofler i helt tynde skiver. Hæld de snittede grøntsager og kartoflerne over i skålen med æggeblandingen. Smuldr gedeosten, og vend den i blandingen. 
  • Hæld det hele i det smurte fad, og bag i ca. 30 min. 
  • Pynt med masser af friske krydderurter inden servering.

TIP! Skær kartoflerne i helt tynde skiver. Ellers risikerer du, at de ikke bliver ordentligt tilberedt.

Næringsindhold pr. person i indisk inspireret frittata:

Energi: 295 kcal

Protein: 21 g

Fedt: 17 g

Kulhydrat: 18 g

Kostfibre: 6 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: