Selv dig, der er glad for grøntsager, har sikkert konstateret, at de tager lang tid at tygge sig igennem. Lader du blenderen om lidt af tyggearbejdet, bliver det dog langt nemmere at sætte mere frugt og grønt til livs, fx i form af supper, smoothies, mos, saucer og dip. Jo mere grønt du spiser, jo mere sundhed får du indenbords.
Grøntsagerne i sig selv bugner af vitaminer, mineraler og kostfibre, og da de samtidig mætter, spiser du måske mindre kød og brød. Ligeså kan blenderen hjælpe dig med at spare på fede købedressinger og sauce, fordi du nemt kan lave dine egne sunde versioner.
Mindre madspild
Når du støver blenderen af, kan du samtidigt også pudse din madspildsglorie. For mens rynkede og slatne grøntsager ikke er sagen i en salat eller som gnavegrønt, kan du ikke smage forskel, hvis de fx blendes med i en grøntsagssuppe, en tomatsauce eller en dip. Det samme gælder stokkene fra fx blomkål og broccoli. Dermed får du mere mad ud af dine råvarer, hvilket er godt både for klima og pengepung.
Skal der lidt malurt i blenderglasset, kunne det være, at frugt og grønt formentlig mister vitaminer, når de blendes. Vitaminer er følsomme over for iltning, og når frugt og grønt findeles i blenderen, er de langt mere udsatte for netop det, end når de er hele. Det er dog ikke alle vitaminer, der går tabt, og tilsyneladende har kroppen nemmere ved at optage dem, der er tilbage i din blendede gulerod, end hvis du blot skrællede en gulerod og spiste den. Blenderens roterende knive ødelægger nemlig planternes cellevægge, hvorved vitaminerne menes at blive mere tilgængelige.
Har din blender en del år på bagen, er det måske en idé at opdatere din maskinpark og genopfriske dine blenderrutiner. Begge dele hjælper vi dig i gang med i denne artikel, og læser du videre, får du superlækre opskrifter, hvor din blender skal i brug. Inden du bliver så begejstret, at du fremover vil blende al din mad, så husk lige, at dine tænder, din mave og din fordøjelse selvfølgelig også skal have fast føde at arbejde med.