TILFØJ SMAG
Fisk har i sig selv en ret fersk smag, så uanset hvilken fisk du vil tilberede, skal du tænke i at tilføje salt, sødt, syrligt og bittert.
Hiv saltbøssen frem. Udover at give god smag er salt med til at holde på fiskens saft. Kapers, fiskesauce, soltørrede tomater og sojasauce kan smagsmæssigt lidt det samme. Særligt de milde fisk som skrubber og rødspætter skal hjælpes lidt på vej, fx med en gourmetsaltning:
Nem gourmetsaltning:
- Cirka 10 min. før tilberedning dækker du fisken helt til med salt.
- 5-7 min efter tørrer du saltet af med et viskestykke.
- Resultat = saftig, men fast konsistens.
De lidt mere karismatiske fisk som sej, laks og torsk får en mere afbalanceret smag, når salt suppleres med lidt sød smag i form af fx sukker eller honning.
Fede fisk, som laks, sild og makrel har ekstra godt af et syrligt modspild. Det kan være ved at bruge citron, lime eller milde eddiker – enten direkte på fisken eller i en tilhørende sauce, dressing eller dip.
Den bitre smag kan du med fordel få frem i tilbehøret, fx ved at servere med oliven, krydderurter og bitre salater som rucola og kål. Det giver et godt modspild til særligt fede og lidt sødlige fisk.
Derudover skal du endelig slå dig løs i alskens eksotiske krydderier og hvidløg, der altsammen er med til at give en fiskeret karakter.