Fish and chips med grøn dip

45 minutter
696 kcal

Her får du I FORMs sunde udgave af klassikeren fish and chips, så der kan gå fisk i hverdagen på en god måde. Velbekomme!

Fad med stegt fisk, gulerod, kartofler og dressing, samt skål med salat af blomkål

LÆKKER AFTENSMAD TIL HELE FAMILIEN - Fish and chips med grøn dip

© wichmann+bendtsen
Fad med stegt fisk, gulerod, kartofler og dressing, samt skål med salat af blomkål

Fish and chips med grøn dip

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Chips:

  • 400 g kartofler og gulerødder
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Fish:

  • 300 g torsk eller lyssej
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 30 g hvedemel
  • 1 æg
  • 40 g pankorasp, alternativt alm. rasp
  • Olie til stegning
  • 1 citron

Salat:

  • 250 g blomkål
  • 50 g salat, fx babyspinat eller feldsalat
  • 100 g ærter
  • ½ citron, saften
  • Saltede græskarkerner

Dip:

  • 2 spsk. dild
  • 2 spsk. persille
  • 2 dl skyr
  • ½ citron, saften
  • 1 nip havsalt
  • 1 nip sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Skær kartofler og gulerødder i stave. Vend i olie, salt og peber. Bag i 40 min.
  • Skær fisk i mindre stykker, og drys med salt og peber. Vend i mel, sammenpisket æg og til sidst rasp.
  • Steg i olie, 5 min. på hver side.
  • Skær blomkålen i tynde skiver på et mandolinjern, vend med salat og ærter.
  • Kom lidt citronsaft på salaten, og top med græskarkerner, salt og peber.
  • Hak persille og dild fint. Vend i skyr sammen med citronsaft, salt og peber.
  • Servér fisk med fritter, salat, dip, citronbåde og evt. et lille drys krydderuter.

TIP! Har du god tid, så skræl og skær en masse kartofler og gulerødder, og frys ned. De kan ryge direkte fra fryser til ovn – de skal blot have et par minutter længere, end når de er friske. Du kan tjekke temperaturen på olien ved at stikke træenden på en tændstik ned i olien. Hvis olien bruser op omkring træet, er den klar.