Grøn grød har givet Catharina ro i kroppen

31-årige Catharina Evald havde ofte en lidt udefinérbar følelse af uro i kroppen – hun var bare ikke helt tilpas. Den følelse forduftede, da hun begyndte at spise grøn grød hver morgen.

Catharina Evald med en skål grøn grød

BROCCOLI, SPINAT, AVOCADO og andet godt er for Catharina blevet synonym med en god start på dagen.

© Privatfoto

“Det startede faktisk med, at mine forældre begyndte at spise grøden og fik rigtigt gode erfaringer med det,” fortæller 31-årige Catharina Evald.

De har, som hun formulerer det, altid døjet lidt med maven i hendes familie, og begge forældre oplevede stor bedring, efter de begyndte at spise professorens grønne grød.

Prøv den her: Professorens grønne grød – en perfekt start på dagen

Det lå derfor lige til højrebenet, at hun også skulle prøve grøden. I starten føltes selve praktikken omkring den ret bøvlet. Det var svært at få presset ind i en travl hverdag.

Men det måtte hun simpelthen finde en løsning på, for hun mærkede hurtigt, hvor godt den gjorde hende:

“Jeg kunne bare mærke, at jeg følte mig meget bedre tilpas i min krop, når jeg havde spist den. Det føltes rigtigt godt i maven, men også mentalt,” fortæller Catharina Evald.

Læs også: Tab dig med grøntsagskuren

Løsningen blev, at hun hver søndag aften forbereder grød til hele ugen, så den kan blendes lynhurtigt om morgenen. Det har hun gjort i halvandet år, og det fungerer perfekt.

Uroen er forsvundet

Når Catharina Evald skal sætte ord på, hvilke fordele hun oplever ved at spise grøden, er det første ord, der popper op, “ro”.

“Jeg har i mange år oplevet at have sådan en uro i min krop og især i maven, som nok skyldes fødevareintolerance. Jeg oplever i hvert fald, at grøden bare giver ro i min krop,” fortæller hun.

Roen mærker hun også på andre måder:

“Jeg har ikke lyst til at snacke konstant. Jeg søger ikke alle de her småmåltider, som nok har skabt en uro i systemet,” forklarer Catharina Evald.

I den lidt mere kuriøse afdeling led hun tidligere af tilbagevendende tandkødsbetændelse. Det har hun ikke set noget til i det sidste halvandet år.

Grundlæggende føler hun, at hendes krop er i meget bedre balance, når hun starter dagen med en skålfuld blendet grønt.

“Jeg har en følelse af, at jeg får opfyldt alle mine behov fra starten af dagen, og den følelse af at starte godt ud, er jeg blevet helt afhængig af,” fortæller Catharina Evald.

Den 31-årige kommunikationsrådgiver har netop været hos lægen og fået taget blodprøver, som viste, at hun er rigtigt godt tanket op på vitaminer og mineraler.

Et fælles projekt

Med til historien hører, at Catharina Evald tidligere – uden held – har forsøgt at gøre den grønne grød til en fast del af sin hverdag.

“Jeg forsøgte mig med det som studerende, men kom først rigtigt i gang med det, da jeg flyttede sammen med min kæreste for halvandet år siden,” fortæller hun.

Det, der skulle til for hende, var, at grøden blev et fælles projekt.

Dels kan Catharina Evald og kæresten holde hinanden oppe på, at den skal laves, og dels er de to om det praktiske arbejde – og det betyder noget i en travl hverdag.

“Vi fordeler det på den måde, at jeg forbereder portionerne søndag aften, skærer ud, lægger i poser og fryser det ned. Så tager det kun 5-10 minutter at lave den om morgenen, og det gør min kæreste,” fortæller hun.

Grøden indeholder altid det samme som i professor Oluf Borbye Pedersens originale opskrift.

Som regel tilføjer de nogle mynteblade og en rest mango, rødbede, eller hvad de nu har i køleskabet, men de fjerner aldrig noget.

“Vi vil gerne være tro mod den oprindelige opskrift, for der er nok en mening med, at den er sammensat sådan,” forklarer Catharina Evald.