Suppekur – sund og mættende

Vi har sammensat en dagskost af 5 suveræne suppeopskrifter, der mætter, slanker og fylder dig med varmende vitaminer.

Farverige supper fra suppekur

TID TIL EN SUPPEKUR? Er du også træt af håbløse slankekure, hvor du konstant er sulten? Så vil du elske suppekuren.

© wichmann+bendtsen

Fordele ved suppekuren

Suppekur fordel 1: Mange vitaminer og antioxidanter

Hvis du allerede er lagt ned af sygdom, kan ingen suppekur pludselig trylle dig rask. Men tilpas med fx C- og E-vitamin, som du finder masser af i suppekurens sunde olier og urter, virker i samspil med det høje indhold af sunde plantestoffer i frugterne og grøntsagerne, som antioxidanter. Antioxidanter styrker muligvis kroppens naturlige forsvar mod nogle af de skadelige stoffer, der dannes, når du udsættes for fx tobaksrøg og luftforurening. Sunde råvarer er dermed med til at danne basis for et sundt og velfungerende immunforsvar.

Suppekur fordel 2: Giver mulighed for vægttab

Kaloriemængden i suppekuren vil for de fleste af os ligge et godt stykke under vores energibehov, hvorfor kuren vil føre til et effektivt og sundt vægttab. Der sker ikke noget ved at leve af slanke supperne 1-2 uger, men herefter anbefaler vi, at du finder en balance mellem suppekur og slikorgie, så du igen kan få noget mere at tygge i.

Suppekur fordel 3: Kan give stor mæthed

På trods af at flydende kalorier generelt mætter dårligere end kalorier indtaget som fast føde, viser velsammen­satte supper sig gang på gang at mætte fortrinligt, og en del studier (1, 2) har efterhånden cementeret, at forsøgsdeltagere, der får suppe til et måltid, indtager færre kalorier resten af dagen i forhold til forsøgsdeltagere, der får samme næring i et almindeligt måltid bestående af fast føde.

Suppekur fordel 4: Fyldt med fibre

En dag på suppekuren giver dig over 30 gram kostfibre. Det skyldes, suppernes høje indhold af frugt, grønt­­­sager og bælgfrugter som kikærter og linser. Kostfibre er med til at holde dit blodsukker stabilt, din mave i gang og opbygger et stærkt og velfungerende tarmsystem.

Læs mere her

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background