Suppekur - kyllingebouillon-suppe
© wichmann+bendtsen

Suppe med kyllingebouillon

For nogle er det affald, for andre kan det kogte vand fra kyllingen blive til en yderst velsmagende suppe. Det kan man da kalde mindre madspil. Velbekomme!

3. november 2016 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Suppe med kyllingebouillon

1 person, 4-5 dl

1 kylling
1 gult løg
1 gulerod
2 stængler bladselleri
1 persillerod
1 buket timian
2 laurbærblade
10 sorte peberkorn
Havsalt

Sådan laver du kyllingebouillon 

  • Gør kyllingen i stand, og læg den i en suppegryde. 
  • Skær løg, gulerod, bladselleri og persillerod i mindre stykker, og læg dem i gryden. 
  • Der må gerne være lidt af løgets fine gule skal med (det næstyderste lag).
  • Bind en bomuldssnor omkring timian, og kom den i gryden sammen med laurbær og peber. 
  • Fyld vand på, så alt lige præcist er dækket, og så det kan koge uden at koge over. 
  • Koger du i for meget vand, bliver bouillonen ikke så intens.
  • Kog i en time. 
  • Tag kyllingen op, og pil den. 

Ved du ikke, hvad du skal bruge selve kyllingen til? Så prøv denne lækre salat med kylling.

  • Kom skrog og skind tilbage i gryden, og kog yder­ligere i 3 timer.
  • Lad suppen afkøle med urterne. 
  • Si den, smag til med salt og fordel den i bokse.
  • Suppen kan stå 3 dage på køl og være 3 måneder på frost.
  • Kan spises både varm og kold.
  • Spis 4-5 deciliter bouillon som morgenmad.
Næringsindhold i kyllingebouillon pr. person
Energi: 36 kcal
Protein: 2,8 g

Fedt: 2,6 g
Kulhydrat: 1,8 g
Kostfibre: 0,4 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: