“Nu kan jeg slet ikke stoppe med at træne”

52-årige Mette havde brug for et los bagi. Det fik hun, da vi satte hende til at træne 10 minutter 5 gange om ugen i 8 uger. Og så skal vi da ellers love for, at Mette fik blod på tanden.

Smilende kvinde

STYRKEN er virkelig kommet tilbage hos Mette, som på eget initiativ kastede sig over både 20 og 30 minutters programmer i træningsuniverset.

© Thomas Dahl

52-årige Mette har egentlig altid været meget viljestærk. Sætter hun sig et mål, når hun det også. Alligevel havde hun brug for et skub, og det fik hun, da hun takkede ja til at teste, hvor stor en forskel så lidt som 10 minutters træning 5 gange om ugen egentlig gør. Men Mette kunne slet ikke nøjes med 10 minutter og har opnået ret vilde resultater.

Hvad har været det bedste i forløbet?
Jeg fik det los bagi, som jeg havde brug for, og det virkede. Pludselig kunne jeg ikke stoppe igen, og jeg er nok også “kommet til” at træne mere end de 10 minutter.

Så du har fået blod på tanden?
Absolut! Jeg gik hurtigt over til 20-minutters-programmerne, og det sidste stykke tid har jeg faktisk trænet i 30 minutter. Jeg har også skåret ned på mit sukkerindtag og tabt mig lidt.

Hvorfor tror du, du er blevet så bidt af at træne?
I starten gjorde jeg det bare uden så meget vrøvl, selvom jeg ikke gad. Der er jo mange andre ting, vi gør, selvom vi ikke nødvendigvis synes, det er fedt, mens det står på – fx at gøre rent. For det føles fedt bagefter. Og nu kan jeg slet ikke stoppe med at træne.

Hvilken forskel mærker du?
Jeg kan mærke det i hele min krop. Min styrke er kommet tilbage, og jeg har mere energi. Og så er mit forhøjede kolesteroltal faldet. Det er fedt!

Hvad synes du om træningsuniverset online?
Jeg var faktisk lidt skeptisk i starten, fordi hjemmetræning kan være svært at gennemføre, men det var rigtigt motiverende at følge træneren på skærmen. Har man prøvet træningsuniverset én gang, så kører det bare.

Hvad er dit favoritprogram?
Jeg er ret glad for Quick Fit-serien, men også “Flad mave med 10 intensive minutter” og “Flad mave med 15 intensive minutter”.

Tag træningstøjet på, når du kommer hjem – det gør en forskel, bare vent og se.
— Mette

Træningsmåtten under armen og så ellers bare i gang. For 52-årige Mette var det ikke svært at finde træningsglæden.

© Thomas Dahl

Mettes resultater

Både før og efter de 8 uger besvarede Mette et kort spørgeskema, og personlig træner Christina Heick testede hendes styrke og kondition. Se her, hvordan det gik.