“Endelig er jeg lykkedes med at presse mig selv”

Efter 20 år med mislykkede forsøg på at komme i gang med at træne sagde 35-årige Bettina ja til at teste I FORMs træningsunivers. Se her, hvad hun opnåede ved kun 10 minutters træning 5 dage om ugen.

Smilende kvinde i træningstøj med armene over kors.

BETTINA kunne tage 8 armstrækninger på knæ, inden de 8 ugers træning begyndte. Nu er billedet helt anderledes!

© Thomas Dahl

Som helt ung var Bettina i ret god form. Hun dansede og var aktiv. Siden gik dansen i stå, og et travlt børnefamilieliv gjorde det svært for hende at finde tid og overskud til at træne. Hun ville egentlig gerne i gang, men det skulle være nemt – derfor satte vi hende til at teste, hvor stor en forskel så lidt som 10 minutters træning 5 gange om ugen egentlig gør. Som du kan læse længere nede, har det gjort en kæmpe forskel for Bettina, som endelig er lykkedes med at presse sig selv. Opskriften? Den er simpel – og lige til at kopiere.

Hvad har været det bedste i forløbet?
Det har været virkelig fedt at træne “sammen med” træneren i app'en. Selvom jeg jo trænede alene, har det faktisk ikke føltes sådan.

Hvad har været det hårdeste?
At komme i gang, når motivationen haltede. Jeg har været nødt til at slå hjernen fra og bare få det gjort.

Kan du mærke en forskel?
Ja! Jeg har fået flere muskler i benene, mit tøj er lidt løsere i taljen, jeg har fået mere energi, og jeg bliver ikke længere så forpustet, når jeg går på trapper.

Er der noget, der har overrasket dig undervejs?
Det er kommet bag på mig, at jeg faktisk er kommet til at holde af at træne.

Hvorfor er træningsglæden kommet bag på dig?
Jeg dansede en del som ung og var i okay form, men i tyve år er det ikke lykkedes mig at finde glæden ved motion. Den har jeg fundet nu – måske fordi jeg endelig har formået at presse mig selv. Det føles fedt!

Hvad er dit favoritprogram?
Jeg er ret stærk i benene og kan derfor godt lide balleprogrammet her. Når jeg virkelig skulle presse mig selv, valgte jeg “Powertræning, der hjælper vægttabet på vej”.

Vil du fortsætte med at træne?
Ja. Det giver mig også et mentalt pusterum at skrue op for musikken og give den gas i 10 minutter, hvor jeg ellers bare ville glo på min telefon.

Bare gør det! Slå hjernen fra, og få det gjort.
— Bettina

Særligt benene er blevet stærkere efter de 8 uger.

© Thomas Dahl

Bettinas resultater

Både før og efter de 8 uger besvarede Bettina et kort spørgeskema, og personlig træner Christina Heick testede hendes styrke og kondition. Se her, hvordan det gik.