7 programmer til sund og sikker gravidtræning hjemme

Prøv I FORMs onlinetræning til gravide. Øvelserne i vores gravidtræninger er udvalgt af vores fysioterapeut – specielt til gravide. Og du kan træne med, uanset om du er nybegynder eller øvet.

Kvinder laver gravidtræning hjemme

GRAVIDTRÆNING | Er du gravid? Så find træningsmåtten frem – for træning er godt for både dig og dit ufødte barn. Med I FORMs videoer bliver du guidet hele vejen.

© iStock

Måske tænker du, at du som gravid skal skære ned på træningen og nøjes med gåture og et gravidtrænings-hold en gang om ugen.

Men graviditet og træning går rigtig godt hånd i hånd, for gravidtræning kan gavne både dig og din baby – og bl.a. mindske risikoen for fødselsdepression, graviditetssukkersyge, forstoppelse hos dig og overvægt hos dit nyfødte barn.

Styrketræning og yoga til gravide

Så hvis du ikke er vant til at træne, er det bare med at starte (blidt) op med gravidtræningen. Og hvis du træner i forvejen, så bliv endelig ved. 30 minutter om dagen, lyder anbefalingen til gravide.

Men vær OBS på, at du ikke nødvendigvis kan fortsætte med præcis samme træning som før. Nogle motionsformer skal du holde sig fra – og nogle øvelser er heller ikke velegnede til gravidtræning.

Derfor har vi fået fysioterapeut Elin Solheim til at sammensætte træningsprogrammer med øvelser, der er rigtig gode at lave, når du er gravid.

Resultatet er 4 hjemmetrænings-videoer skræddersyet til dig, der er gravid. 2 korte træningsprogrammer og 2 lange – til dig der er hhv. begynder og dig, der er vant til at træne.

Men dem kan du lave sund og sikker styrketræning – nemt og bekvemt hjemme hos dig selv.

Vi har også 3 yogaprogrammer, som er helt perfekte til dig, der er gravid. Du finder alle gravidtræninger herunder.

God fornøjelse!

Styrketræning til gravide

Vores online-gravidtræninger består alle af 10 øvelser, som kommer hele kroppen rundt – og som er gode at lave, når du er gravid.

Lyt dog altid til din krop. Hvis du får smerter eller træningen føles ubehagelige, skal du stoppe eller sætte tempo og intensitet ned og evt. tale med din læge.

Gravidtræning til begynder, 13 min.

10 gode øvelser – kom hele kroppen rundt på under et kvarter! Fx squat med knæløft, diagonalløft og en god mavebøjning. 30 sek. træning og 30 sek. pause mellem hver øvelse.
Se træningsvideo her

Gravidtræning til begynder, 27 min.

Denne gravidtræning byder på de samme øvelser som i den korte begyndertræning – vi tager bare to runder. Lav den, og du har dagens halve times træning i hus!
Se træningsvideo her

Gravidtræning for øvede, 14 min.

10 effektive øvelser – nogle af dem lidt mere krævende end i begynder-programmet, men stadig perfekt gravidtræning. 40 sek. træning og 30. sek. pause. OBS: Nogle øvelser er med elastik.
Se træningsvideo her

Gravidtræning for øvede, 29 min.

Samme effektive øvelser som i det korte program til øvede – vi laver bare to runder. Fx lunges, rygstræk og gående squat med elastik.
Se træningsvideo her

Yoga til gravide

Yoga er god gravidtræning. Men det er ikke alle yogaøvelser, du må lave som gravid. Her får du 3 yogaprogrammer, som er helt perfekte – 2 korte og et langt.

Hvis du får smerter, eller træningen føles ubehagelige, skal altid du stoppe eller sætte tempo og intensitet ned og evt. tale med din læge.

Væk kroppen med 15 minutters yoga

God gravidtræning med 10 yogastræk kombineret med dybe vejrtrækninger. Yogaprogrammet er både godt som opvarmning og som blid morgentræning.
Se træningsvideo her

8 minutters afslappede yoga

Sænk pulsen, og kom ned i gear med disse 6 yogaøvelser. Yogaprogrammet er perfekt at lave efter mere krævende gravidtræning eller som afslapning inden sengetid.
Se træningsvideo her

50 min. yin yoga – god til gravide

Blid yoga med fokus på afspænding og ro. Alle 8 øvelser laves liggende eller siddende, og via lange stræk beroliger de både krop og sind.
Se træningsvideo her

Spørgsmål til gravidtræning

Hvor meget må man løfte som gravid? Må man løbe? Hvor længe må man træne – og kan gravidtræning give en nemmere fødsel? Læs med her, hvor fysioterapeut Elin Solheim svarer på alle spørgsmål om gravidtræning.
FAQ om træning under graviditet