5 grunde til, at du har ømme bryster

Måske er du gravid, eller måske gav du den bare gas til træning i går!

Kvinde tager sig til brystet

ØMME BRYSTER? Gav du den gas med push ups i går til træning? Det er måske forklaringen.

© iStock

Alle kvinder oplever af og til at have ømme bryster, og her får du 5 bud på mulige årsager. Som regel forsvinder ømheden i løbet af et par dage. Sker det ikke, kan det være en god ide lige at få tjekket brysterne hos din læge.

Du har PMS

Den mest almindelige årsag til ømme bryster er de hormonændringer, der sker i løbet af din cyklus. Dagen lige før din menstruation er der, hvor du er mest udsat.

Til lykke, du er gravid!

Har du ømme brystvorter, og er din menstruation ikke kommet til tiden, er du måske gravid. Køb en graviditetstest og få svaret.

Din sports-bh støtter dig ikke

En sports-bh er et must for alle kvinder, der træner – og især hvis du har store bryster. Tag din sports-bh på og hop så rundt foran dit spejl. Danser brysterne op og ned, hænger der noget ud over bh´en eller gnaver den sig ind i huden, trænger du til en ny.

Læs også: TEST af sports-bh – sådan vælger du den bedste

Du gav den gas til træning i går

Du satte push ups-rekord i går, Du tror, at det er brysterne, der er ømme, men faktisk er det dine brystmuskler lige inden under, der ømmer sig. No pain, no gain!

Din bh er for lille

En for stram bh eller for små skåle kan drive en til vanvid og kan i den grad give ømme bryster. Livet er for kort til dårlige bh´er, så smid dem ud, få målt din barm i en undertøjsbutik og invester i en bunke nye bh´er, der passer. Du kommer ikke til at fortryde det.