hjemmelavet rødkål på bord
Ingen jul uden rødkål

Hjemmelavet rødkål smager langt bedre end rødkål på glas og det er faktisk supernemt at lave.

© iStock

Supernem opskrift på rødkål

Mangler du også et godt alternativ til rødkålen på glas? Så bør du prøve denne nemme og hjemmelavede version.

10. november 2017 af Anja Bruneskjold

Rødkål kan laves på mange forskellige måder. Og det er slet ikke så vanskeligt, som mange måske tror. Vi har fundet et godt, nemt og lækkert alternativ til hjemmelavet rødkål, som tager under en time at lave. Og så er portionen til seks personer.

Med denne opskrift behøver du ikke at bruge oceaner af tid på at lave rødkål juleaften - og du slipper for at spise den lidt kedelige version, man kan købe på glas.

Det skal du bruge til hjemmelavet rødkål:

  • 3 kg frisk rødkål

  • 450 g honning

  • 3 dl æblecidereddike

  • 75 g smør

  • 3 dl ribssaft

Sådan laver du hjemmelavet rødkål:

  • Begynd med at hakke og snitte rødkålen helt fint

  • Smelt derefter smørret og hæld så rødkålen ned i gryden

  • Tilsæt nu honning, ribssaft og æblecidereddike

  • Kog blandingen op og skru så ned igen på lav varme

  • Lad blandingen simre i ca. 45 minutter

  • Hold øje med, om rødkålen er mør, inden du slukker for varmen. Hvis du gerne vil have en smule bid i rødkålen, skal blandingen måske tages af varmen lidt før

  • Servér den varme rødkål for dine julegæster


Denne opskrift er supernem, og du behøver altså ikke at bruge særligt mange ingredienser for at lave lækker rødkål.

Derudover kan børnene faktisk også være med til at lave noget af julemaden, fordi denne hjemmelavede rødkål ikke kræver supermeget.

LÆS OGSÅ: 9 sunde og lækre rødkålssalater

Velbekomme - og god jul!


Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: