250
g
magert hakket kalve- og svinekød eller kalv/okse eller svin/okse
Havsalt og kværnet sort peber
1
æg
1
skalotteløg
1
fed
hvidløg
½
tsk.
stødte tørrede chiliflager
1
spsk.
ekstra jomfruolivenolie
300
g
rødkål
2
rosa grape
2
spsk.
græskarkerner
Akaciehonning
1
håndfuld
koriander
Sådan gør du
Kog bulgur ifølge emballagens anvisning.
Rør kødet med afkølet bulgur, æg, meget fintrevet skalotteløg og hvidløg, chili, og smag til med salt og peber.
Form og steg kødboller i olivenolie.
Snit kålen fint. Filetér grapefrugterne: Skær top og bund af (tøm endeskiverne for saft ned over kålen, og giv den et drys salt), og skær så hver filet fri mellem membranerne.
Rist græskarkernerne let, og vend dem med kål, grapefileter og saft og ganske lidt akaciehonning – ikke for at søde, men for at møde det bitre og det syrlige.