Spicy frikadeller med rødkålssalat

30 minutter
507 kcal

Servér en sprød rødkålssalat med grapefrugt til dine frikadeller - et lækkert og mættende måltid!

Frikadeller med rødkålssalat

FÅ AFTENSMAD PÅ INGEN TID – prøv vores frikadeller med rødkålssalat

© wichmann+bendtsen

Spicy frikadeller med rødkålssalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g bulgur
  • 250 g magert hakket kalve- og svinekød eller kalv/okse eller svin/okse
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 1 æg
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. stødte tørrede chiliflager
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 300 g rødkål
  • 2 rosa grape
  • 2 spsk. græskarkerner
  • Akaciehonning
  • 1 håndfuld koriander

Sådan gør du

  • Kog bulgur ifølge emballagens anvisning.
  • Rør kødet med afkølet bulgur, æg, meget fintrevet skalotteløg og hvidløg, chili, og smag til med salt og peber.
  • Form og steg kødboller i olivenolie.
  • Snit kålen fint. Filetér grapefrugterne: Skær top og bund af (tøm endeskiverne for saft ned over kålen, og giv den et drys salt), og skær så hver filet fri mellem membranerne.
  • Rist græskarkernerne let, og vend dem med kål, grapefileter og saft og ganske lidt akaciehonning – ikke for at søde, men for at møde det bitre og det syrlige.
  • Anret kødbollerne med skåret koriander.