Rodfrugter er i højsæson lige nu, og vi kan kun anbefale, at du fylder din tallerken med de skønne rødder. De er sunde, billige, klimavenlige og kaloriefattige – og så bugner de af mættende kostfibre.
Vi starter med en omgang spaghetti bolognese, hvor vi har sparet på kødet, men til gengæld suppleret med revet knoldselleri. Dagen efter skal du bage rodfrugter i ovnen og servere dem med varmrøget laks, linser og dip.
De næste dage står den på jordskokkesuppe (psstt … læs alle de gode tips til at gøre den endnu sundere) og lun pastasalat med pesto og bagte rodfrugter.
Fredag får du en skøn vinterret; kalkungryde med paprika og kartoffelmos med rodfrugter.
Har du også plads til kage? Så slut af med vores skønne rødbede-chokoladekage. Alternativt kan du også servere en god kop kaffe til vores lækre chokoladebrud med nødder. Eller prøve en af vores mange andre opskrifter på sund julekonfekt.
Velbekomme!
Ugens tip
Giv dine rødder modspil – og kulde
Bager du rodfrugter, bliver de søde og lidt tamme i smagen. De har derfor godt af et syrligt modspil i form af eddike, vin, sennep, citron, yoghurt eller cremefraiche. Ryst fx en dressing sammen af olie, eddike, citronsaft, sennep samt salt og peber.
Opbevarer du dine rodfrugter mørkt og køligt (0-5 grader), så kan de holde sig i flere uger. Læg dem fx i en papirspose i køleskabets grøntsagsskuffe eller i en flamingokasse på din altan eller i din carport. Skær toppen af inden – ellers stjæler den kraft fra roden.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.