Rødbede-chokolade-kage med rødbedeglasur

45 minutter
298 kcal

Chokolade og rodfrugter lyder måske som en mærkelig kombination – men prøv vores rødbede-chokolade-kage. Den er fuld af smag og en fryd for øjet. Bedøm selv!

Rødbede-chokolade-kage med pink glasur af rødbede

FÅ ROD PÅ TALLERKENEN – med en lækker rødbede-chokolade-kage!

© Skovdal Nordic

Rødbede-chokolade-kage med rødbedeglasur

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stykker

  • 40 g rødbede
  • ¼ dl ekstra jomfruolivenolie
  • 40 g mørk muscovadosukker, alternativt brun farin
  • ½ æg
  • 30 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ spsk. kakao
  • 16 g græsk yoghurt 2 %

Topping:

  • 26 g flormelis
  • Rødbedesaft
  • Frysetørrede bær

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr. Skræl og riv rødbeder fint. Gem overskydende saft.
  • Pisk olie og sukker, til det er cremet, og pisk herefter æggene i ét ad gangen til en luftig og skummende æggesnaps.
  • Rør revet rødbede i æggesnapsen, og sigt hvedemel, bagepulver og kakao i.
  • Kom yoghurten i dejen, og rør sammen.
  • Find en form, der er cirka
  • 20 x 25 cm. Beklæd med bagepapir, og kom dejen i. Bag kagen i ca. 30 min.
  • Afkøl, og pynt med en glasur rørt af flormelis og saften fra de revne rødbeder. Riv evt. ekstra rødbeder, og tryk saften ud gennem en sigte, hvis du ønsker glasuren mere pink. Drys med frysetørrede bær.

Læs også: Nem og sund chokoladekage

TIP! Kagen holder sig frisk længe, men kan også sagtens fryses. Har du ikke rødbeder, kan du lave den med gulerod eller squash.