Sund spaghetti bolognese

Vi elsker en god pasta bolognese, og den kan let laves lidt sundere. Vi har strukket kødet og proppet flere grøntsager i til gavn for klimaet, din sundhed og din pengepung.

Spaghetti bolognese

BOLOGNESE – skal det være helt kalorielet, kan du udskifte pastaen med squashstrimler.

© wichmann+bendtsen

Sund spaghetti bolognese

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt ekstra jomfruolivenolie
  • 125 g hakket oksekød
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • ½ tsk. timian
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 100 g squash
  • 150 g knoldselleri
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 125 g fuldkornsspaghetti
  • Evt. frisk basilikum

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Sautér i lidt olie.
  • Tilsæt kød, og brun det godt af. Vend tomatpuré og krydderier i.
  • Riv squash og knoldselleri, og kom det i gryden sammen med de hakkede tomater og vandet.
  • Lad det simre under låg i 15-20 min. Kog imens pastaen i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Servér med frisk basilikum og evt. lidt revet parmesan.

TIP! Du kan nærmest fyre alle slags grøntsager i en spaghetti bolognese, så udnyt enedelig muligheden for at få tømt ud i grøntsagsskuffen, hvis du ikke lige har dem, der står på ingredienslisten.

TIP! Du kan med fordel lave dobbeltportion af denne ret. Brug det som fyld i pirogger eller lasagne. Knoldselleri kan varieres med persillerod eller pastinak.