Kalkungryde med paprika og kartoffelmos med rodfrugter

30 minutter
649 kcal

Sund og nærende hverdagsret, du kan have færdig på en halv time. Vi udsteder tom-tallerken-garanti!

Kalkungryde med paprika og kartoffelmos med rodfrugter

MANGLER DU NOGET AT VARME DIG PÅ? – Prøv en lækker gryderet inklusiv kartoffelmos. Så bliver det ikke bedre!

© wichmann+bendtsen

Kalkungryde med paprika og kartoffelmos med rodfrugter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g kalkuntern
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stort løg
  • 1½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 5 dl vand
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1½ dl kaffefløde, 9 %
  • 300 g broccoli

Rodfrugtmos:

  • 4 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 4 kartofler
  • ½ spsk. smør
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Skær peberfrugt og løg i tern.
  • Svits kødet i en varm gryde med olie. Krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt peberfrugt og løg, og svits et minuts tid.
  • Hæld vand og bouillonterning ved. Lad simre i 15-20 min.
  • Skær skrællede gulerødder, pastinakker og kartofler i tern, og kog i ca. 20 min.
  • Damp broccoli i mundrette buketter.
  • Mos de kogte rodfrugter med smør, mælk, salt og peber.
  • Rør majsstivelse ud i fløden, og vend i gryderetten.
  • Servér rodfrugtmos med kalkungryde og broccoli.

Tip! Mosen kan også laves med knoldselleri og kartofler. Ligesom du helt kan skifte mosen ud med tilbehør af fx kogte kartofler og bagte rodfrugter.

Tip! På jagt efter flere grøntsager? Du kan lave sovsen med hakkede tomater i stedet for bouillonvand.