Chokoladebrud med nødder
Dit hjerte elsker mørk chokolade –

stoffer i den brune lækkerbisken kan nemlig sænke dit blodtryk.

© wichmann+bendtsen

Chokoladebrud med nødder

Pift chokoladen op med nødder og forvandl det til disse lækre chokoladebrud. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan blande i chokoladen. Mums!

30. oktober 2020 af Signe Moesby Leth

Chokoladebrud med nødder

25 stk

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 15 minutter

INGREDIENSER

1½ dl valgfrie nødder

1½ dl valgfrit tørret frugt

200 g mørk chokolade

½ dl kokoschips

Sådan laver du chokoladebrud

  • Varm ovnen op til 200 gr. 
  • Rist nødderne i 5 min. i ovnen. Hak dem herefter groft sammen med den tørrede frugt, og sæt til side. 
  • Hak chokoladen groft, og smelt ²∕³ af den i en dyb tallerken sat over en gryde kogende vand. Tag tallerknen af varmen (pas på, du ikke brænder dig), og rør det sidste chokolade i. 
  • Tilsæt nødder, tørret frugt og kokos, og rør grundigt, til alt er dækket af chokolade. 
  • Hæld massen over i en 16 x 27 cm stor form af silikone. Alternativt foret med bagepapir. 
  • Sæt på køl, til chokoladen er stivnet, og skær ud i store, grove stykker. 

TIP! Du kan bruge lige de nødder, du har lyst til, men her er der blandt andet brugt pistacie, da de er med til at give bruddene en flot farve.

Næringsindhold i chokoladebrud pr. stk

Energi: 92 kcal

Protein: 1 g

Fedt: 5 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 1 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: