Nem og sund chili con carne

30 minutter
576 kcal

I hverdagen er der sjældent tid til at nusse rundt med et glas rødvin, mens gryden simrer på komfuret. Derfor disker vi op med nem og sund chili con carne, der er klar på en halv time uden at gå på kompromis med smag!

Chili con carne

LAV GERNE DOBBELT PORTION – retten smager endnu bedre dagen efter.

© Skovdal Nordic

Nem og sund chili con carne

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili uden kerner
  • 1 rødløg
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. kakao
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ ds. bønnemix
  • 1 ds. sorte bønner
  • 1 ds. cherrytomater, alternativt hakkede tomater
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 små fuldkornstortillaer
  • 2 spsk. græsk yoghurt, 2 %
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

  • Svits kød på panden ved god varme, og krydr med finthakket hvidløg, chili og løg samt paprika, kakao, koriander og spidskommen.
  • Hæld lagen fra bønnerne, og skyl dem i koldt vand. Kom bønner og tomat ved kødet, og lad retten simre i 5 min.
  • Skær tortillaer i små trekanter, og rist dem sprøde i ovnen eller på brødristeren.
  • Servér chili con carne med tortillaer, græsk yoghurt og et godt drys friskhakket koriander på toppen.

LÆS OGSÅ: Hvad er forskellen på chili sin carne og chili con carne?

TIP! Du kan sagtens putte mere chili i, hvis du er til stærk mad.