Hot chilisuppe med kidneybønner

30 minutter
259 kcal

Få varmen helt ned i tæerne med denne sunde tomatsuppe med hvidløg og godt med chili i. Og så smager den tilmed fantastisk!

Chilisuppe

Chilisuppe med kidneybønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portioner

  • 1 røde chilier
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød peberfrugt
  • gulerødder
  • 1 løg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ¾ spsk. sød paprika
  • ¾ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. timian, tørret
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 3½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ ds. kidneybønner

Toppings

  • 2 spsk. græskarkerner
  • 12 g spirer, fx lucernespirer
  • ½ håndfuld basilikum

Sådan gør du

  • Hak chili og hvidløg fint, og hak peberfrugt, gulerødder og løg groft. Svits det hele i olie i en gryde i 5 min. Tilsæt krydderier, og svits igen.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon, og bring suppen i kog. Skru ned, og lad suppen simre under låg i 20 min.
  • Rist græskarkernerne på en varm pande med lidt havsalt, til de begynder at poppe.
  • Purér suppen med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra krydderier.
  • Dræn og skyl bønnerne. Tilsæt dem til suppen, og varm op. Anret suppen med græskarkerner, spirer og basilikum.

Næringsindhold pr. person: