Hot chilisuppe med kidneybønner

40 minutter
259 kcal

Er du ramt af snot og snue, så vil denne chilisuppe med garanti hjælpe på forkølelsen. Og så smager den tilmed fantastisk.

Chilisuppe

Chilisuppe med kidneybønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portioner

  • 1 røde chilier
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød peberfrugt
  • gulerødder
  • 1 løg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ¾ spsk. sød paprika
  • ¾ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. timian, tørret
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 3½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ ds. kidneybønner

Toppings

  • 2 spsk. græskarkerner
  • 12 g spirer, fx lucernespirer
  • ½ håndfuld basilikum

Sådan gør du

  • Hak chili og hvidløg fint, og hak peberfrugt, gulerødder og løg groft. Svits det hele i olie i en gryde i 5 min. Tilsæt krydderier, og svits igen.

  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon, og bring suppen i kog. Skru ned, og lad suppen simre under låg i 20-25 min.

  • Rist græskarkernerne på en varm pande med lidt havsalt, til de begynder at poppe.

  • Purér suppen med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra krydderier.

  • Dræn og skyl bønnerne. Tilsæt dem til suppen, og varm op. Anret suppen med græskarkerner, spirer og basilikum.

Næringsindhold pr. person: