Det er højsommer, og de fleste af os har lyst til mad, der både er nemt at lave og som lander let i maven. Derfor får du i denne uge vores bud på skøn og simpel sommermad.
Vi starter i Spanien, hvor vi har hentet inspiration til en let og lækker melonsalat med bulgur, spansk skinke, avocado, mozzarella og pinjekerner. Servér gerne et groft brød til.
Derefter hopper vi videre til Mexico, hvor du på 20 minutter kan smække en omgang quesadillas på bordet. Fyldet er grønt i form af peberfrugter, salsa, spinat og cheddarost. Beregn to pr. person, og servér gerne lidt gnavegrønt til.
Salater er perfekt sommermad, og onsdag serveres den i form af en poke bowl med rå tun, spidskål, mango og en lækker tahinidressing. Er du ikke til rå tun, så brug fx stegt kylling skåret i tern.
Rejer er også en god sommerspise og hurtige at tilberede. Vi foreslår, at du lynsteger dem i en wok sammen med bl.a. spidskål, peberfrugt og aspargesbroccoli – og vupti, så er der aftensmad.
Vi runder ugen af i Vietnam med bao fyldt med hakket, krydret kyllingekød, gulerødder og forårsløg. Bao er en slags blød og luftig bolle, der kan købes frosne i asiatiske butikker og store supermarkeder. Pitabrød kan også bruges.
Bager solen ned i weekenden, og skal du have gæster, så vil den kendte og kolde spanske suppe gazpacho uden tvivl være et hit som forret. Servér den med masser af toppings.
Børnene skal også forkæles og gerne med sunde is. Fx vores flotte ispinde med mango og passionsfrugt. Er du mere til koldskål, så glæd dig. Vi har nemlig hele 10 slags koldskål at friste dig med.
Velbekomme!