10 x koldskål

Koldskål er lykken på en sommerdag, både som dessert og som mellemmåltid. Her er 10 lækre koldskålsvarianter til dig.

Koldskål

3 opskrifter på koldskål

Grundkoldskål 1: Smagen af gamle dage

2 æggeblommer, 2 spsk. gyldent rørsukker*, korn fra ½ stang vanilje, 2 spsk. citronsaft, 2,5 dl kærnemælk, 2,5 dl tykmælk eller ymer 3,5 % fedt eller ylette 1,5 %.

*I koldskålsvarianter med bær- eller krydderurtesirup halveres sukkermængden i grundopskriften.

Grundkoldskål 2: Den proteinrige

2 spsk. gyldent rørsukker*, korn fra ½ stang vanilje, 2 spsk. citronsaft, 2,5 dl kærnemælk, 2,5 dl skyr.

*I koldskålsvarianter med bær- eller krydderurtesirup halveres sukkermængden i grundopskriften.

Grundkoldskål 3: Med sunde bakterier

2 spsk. gyldent rørsukker*, korn fra ½ stang vanilje, 2 spsk. citronsaft, 2,5 dl kærnemælk, 2,5 dl A38 3,5 %, 1,5 % eller 0,5 % fedt.

*I koldskålsvarianter med bær- eller krydderurtesirup halveres sukkermængden i grundopskriften.

Alle varianterne piskes eller blendes. Det er bedst at blende de koldskålsvarianter, hvor der indgår bær, frugt eller krydderurter.

Klassisk koldskål med crunch
  • 1 portion grundkoldskål nr. 1.
  • Rist 4 spsk. quinoaflager med 1 tsk. hørfrø, 1 tsk. smør og 1 tsk. honning, og drys det over.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 372 kcal.
Protein: 15,5 g.
Fedt: 16,8 g.
Kulhydrat: 40,4 g.
Kostfibre: 1,3 g

Koldskål med jordbær og ristet rugbrød
  • 1 portion grundkoldskål nr. 1.
  • Blend med 150 g jordbær.
  • Drys med papirtyndt ristet rugbrød og friske bær.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 356 kcal.
Protein: 14,7 g.
Fedt: 13,6 g.
Kulhydrat: 45,3 g.
Kostfibre: 3,1 g

Koldskål Mojito-style
  • 1 portion grundkoldskål nr. 2.
  • Blend med saft fra 2 limefrugter og et par stængler friske mynteblade.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 198 kcal.
Protein: 19,5 g.
Fedt: 1,2 g.
Kulhydrat: 27,1 g.
Kostfibre: 0,4 g.

Koldskål med citronmelisse og crunch
  • 1 portion grundkoldskål nr. 2.
  • Blend med saft fra 2 limefrugter og et par stængler friske mynteblade.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 282 kcal.
Protein: 21,8 g.
Fedt: 5,1 g.
Kulhydrat: 37,2 g.
Kostfibre: 1,3 g.

Koldskål med solbærsirup og jernurt
  • 1 portion grundkoldskål nr. 2.
  • Blend 2 dl solbær med 1 spsk. sukker og lidt citronsaft.
  • Si den, swirl i skålen, og top med jernurt.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 252 kcal
Protein: 20 g
Fedt: 1,8 g
Kulhydrat: 40 g
Kostfibre: 2,9 g

Koldskål med havtorn
  • 1 portion grundkoldskål nr. 1.
  • Pisk eller blend med 1 dl havtornjuice, og anret med frysetørret havtorn.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 307 kcal.
Protein: 13,6 g.
Fedt: 13,3 g.
Kulhydrat: 34,1 g.
Kostfibre: 1,5 g

Koldskål med mango
  • 1 portion grundkoldskål nr. 3.
  • Blend koldskålen med 150 g mango, og anret med fintsnittede mangotern.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 253 kcal.
Protein: 9,6 g.
Fedt: 5,6 g.
Kulhydrat: 41,7 g.
Kostfibre: 1,9 g

Koldskål med krydderurtesirup
  • 1 portion grundkoldskål nr. 3.
  • Blend en stor håndfuld mynte og citronmelisse med 2 spsk. honning og lidt citronsaft.
  • Swirl i skålen, og drys med frysetørrede hindbær.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 268 kcal.
Protein: 10,1 g.
Fedt: 5,6 g.
Kulhydrat: 45 g.
Kostfibre: 2,2 g.

Koldskål med skovbær
  • 1 portion grundkoldskål nr. 2.
  • Blend med 1,5 dl ufiltreret æblemost, 1 dl minimælk og 150 g blå bær, fx solbær, brombær og blåbær.
  • Drys lidt bær over.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 270 kcal.
Protein: 21,5 g.
Fedt: 1,8 g.
Kulhydrat: 42,4 g.
Kostfibre: 2,1 g

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background