Koldskål

10 x koldskål

Koldskål er lykken på en sommerdag, både som dessert og som mellemmåltid. Her er 10 lækre koldskålsvarianter til dig.

1. juni 2016 af I FORM

3 opskrifter på koldskål

Grundkoldskål 1: Smagen af gamle dage

2 æggeblommer, 2 spsk. gyldent rørsukker*, korn fra ½ stang vanilje, 2 spsk. citronsaft, 2,5 dl kærnemælk, 2,5 dl tykmælk eller ymer 3,5 % fedt eller ylette 1,5 %.

*I koldskålsvarianter med bær- eller krydderurtesirup halveres sukkermængden i grundopskriften.

Grundkoldskål 2: Den proteinrige

2 spsk. gyldent rørsukker*, korn fra ½ stang vanilje, 2 spsk. citronsaft, 2,5 dl kærnemælk, 2,5 dl skyr.

*I koldskålsvarianter med bær- eller krydderurtesirup halveres sukkermængden i grundopskriften.


Grundkoldskål 3: Med sunde bakterier

2 spsk. gyldent rørsukker*, korn fra ½ stang vanilje, 2 spsk. citronsaft, 2,5 dl kærnemælk, 2,5 dl A38 3,5 %, 1,5 % eller 0,5 % fedt.

*I koldskålsvarianter med bær- eller krydderurtesirup halveres sukkermængden i grundopskriften.

Alle varianterne piskes eller blendes. Det er bedst at blende de koldskålsvarianter, hvor der indgår bær, frugt eller krydderurter.

Klassisk koldskål med crunch
Klassisk koldskål med crunch

1 portion grundkoldskål nr. 1. Rist 4 spsk. quinoaflager med 1 tsk. hørfrø, 1 tsk. smør og 1 tsk. honning, og drys det over. Næringsindhold pr. person: Energi: 372 kcal. Protein: 15,5 g. Fedt: 16,8 g. Kulhydrat: 40,4 g. Kostfibre: 1,3 g

Koldskål med jordbær og ristet rugbrød
Koldskål med jordbær og ristet rugbrød

1 portion grundkoldskål nr. 1. Blend med 150 g jordbær. Drys med papirtyndt ristet rugbrød og friske bær. Næringsindhold pr. person: Energi: 356 kcal. Protein: 14,7 g. Fedt: 13,6 g. Kulhydrat: 45,3 g. Kostfibre: 3,1 g

Koldskål Mojito-style
Koldskål Mojito-style

1 portion grundkoldskål nr. 2. Blend med saft fra 2 limefrugter og et par stængler friske mynteblade. Næringsindhold pr. person: Energi: 198 kcal. Protein: 19,5 g. Fedt: 1,2 g. Kulhydrat: 27,1 g. Kostfibre: 0,4 g.

Koldskål med citronmelisse og crunch
Koldskål med citronmelisse og crunch

1 portion grundkoldskål nr. 2. Blend med saft fra 2 limefrugter og et par stængler friske mynteblade. Næringsindhold pr. person: Energi: 282 kcal. Protein: 21,8 g. Fedt: 5,1 g. Kulhydrat: 37,2 g. Kostfibre: 1,3 g.

Koldskål med solbærsirup og jernurt
Koldskål med solbærsirup og jernurt

1 portion grundkoldskål nr. 2. Blend 2 dl solbær med 1 spsk. sukker og lidt citronsaft. Si den, swirl i skålen, og top med jernurt. Næringsindhold pr. person: Energi: 252 kcal ● Protein: 20 g ● Fedt: 1,8 g ● Kulhydrat: 40 g ● Kostfibre: 2,9 g

Koldskål med havtorn
Koldskål med havtorn

1 portion grundkoldskål nr. 1. Pisk eller blend med 1 dl havtornjuice, og anret med frysetørret havtorn. Næringsindhold pr. person: Energi: 307 kcal. Protein: 13,6 g. Fedt: 13,3 g. Kulhydrat: 34,1 g. Kostfibre: 1,5 g

Koldskål med mango
Koldskål med mango

1 portion grundkoldskål nr. 3. Blend koldskålen med 150 g mango, og anret med fintsnittede mangotern. Næringsindhold pr. person: Energi: 253 kcal. Protein: 9,6 g. Fedt: 5,6 g. Kulhydrat: 41,7 g. Kostfibre: 1,9 g

Koldskål med krydderurtesirup
Koldskål med krydderurtesirup

1 portion grundkoldskål nr. 3. Blend en stor håndfuld mynte og citronmelisse med 2 spsk. honning og lidt citronsaft. Swirl i skålen, og drys med frysetørrede hindbær. Næringsindhold pr. person: Energi: 268 kcal. Protein: 10,1 g. Fedt: 5,6 g. Kulhydrat: 45 g. Kostfibre: 2,2 g.

Koldskål med skovbær
Koldskål med skovbær

1 portion grundkoldskål nr. 2. Blend med 1,5 dl ufiltreret æblemost, 1 dl minimælk og 150 g blå bær, fx solbær, brombær og blåbær. Drys lidt bær over. Næringsindhold pr. person: Energi: 270 kcal. Protein: 21,5 g. Fedt: 1,8 g. Kulhydrat: 42,4 g. Kostfibre: 2,1 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler