Koldskål

10 x koldskål

Koldskål er lykken på en sommerdag, både som dessert og som mellemmåltid. Her er 10 lækre koldskålsvarianter til dig.

1. juni 2016 af I FORM-redaktionen

3 opskrifter på koldskål

Grundkoldskål 1: Smagen af gamle dage

2 æggeblommer, 2 spsk. gyldent rørsukker*, korn fra ½ stang vanilje, 2 spsk. citronsaft, 2,5 dl kærnemælk, 2,5 dl tykmælk eller ymer 3,5 % fedt eller ylette 1,5 %.

*I koldskålsvarianter med bær- eller krydderurtesirup halveres sukkermængden i grundopskriften.

Grundkoldskål 2: Den proteinrige

2 spsk. gyldent rørsukker*, korn fra ½ stang vanilje, 2 spsk. citronsaft, 2,5 dl kærnemælk, 2,5 dl skyr.

*I koldskålsvarianter med bær- eller krydderurtesirup halveres sukkermængden i grundopskriften.


Grundkoldskål 3: Med sunde bakterier

2 spsk. gyldent rørsukker*, korn fra ½ stang vanilje, 2 spsk. citronsaft, 2,5 dl kærnemælk, 2,5 dl A38 3,5 %, 1,5 % eller 0,5 % fedt.

*I koldskålsvarianter med bær- eller krydderurtesirup halveres sukkermængden i grundopskriften.

Alle varianterne piskes eller blendes. Det er bedst at blende de koldskålsvarianter, hvor der indgår bær, frugt eller krydderurter.

Klassisk koldskål med crunch
Klassisk koldskål med crunch


  • 1 portion grundkoldskål nr. 1. 
  • Rist 4 spsk. quinoaflager med 1 tsk. hørfrø, 1 tsk. smør og 1 tsk. honning, og drys det over. 

Næringsindhold pr. person: 

Energi: 372 kcal.
Protein: 15,5 g.
Fedt: 16,8 g.
Kulhydrat: 40,4 g.
Kostfibre: 1,3 g

Koldskål med jordbær og ristet rugbrød
Koldskål med jordbær og ristet rugbrød


  • 1 portion grundkoldskål nr. 1. 
  • Blend med 150 g jordbær. 
  • Drys med papirtyndt ristet rugbrød og friske bær. 

Næringsindhold pr. person: 

Energi: 356 kcal.
Protein: 14,7 g.
Fedt: 13,6 g.
Kulhydrat: 45,3 g.
Kostfibre: 3,1 g

Koldskål Mojito-style
Koldskål Mojito-style


  • 1 portion grundkoldskål nr. 2. 
  • Blend med saft fra 2 limefrugter og et par stængler friske mynteblade. 

Næringsindhold pr. person: 

Energi: 198 kcal.
Protein: 19,5 g.
Fedt: 1,2 g.
Kulhydrat: 27,1 g.
Kostfibre: 0,4 g.

Koldskål med citronmelisse og crunch
Koldskål med citronmelisse og crunch


  • 1 portion grundkoldskål nr. 2. 
  • Blend med saft fra 2 limefrugter og et par stængler friske mynteblade. 

Næringsindhold pr. person: 

Energi: 282 kcal.
Protein: 21,8 g.
Fedt: 5,1 g.
Kulhydrat: 37,2 g.
Kostfibre: 1,3 g.

Koldskål med solbærsirup og jernurt
Koldskål med solbærsirup og jernurt


  • 1 portion grundkoldskål nr. 2. 
  • Blend 2 dl solbær med 1 spsk. sukker og lidt citronsaft. 
  • Si den, swirl i skålen, og top med jernurt. 

Næringsindhold pr. person: 

Energi: 252 kcal
Protein: 20 g
Fedt: 1,8 g
Kulhydrat: 40 g
Kostfibre: 2,9 g

Koldskål med havtorn
Koldskål med havtorn


  • 1 portion grundkoldskål nr. 1. 
  • Pisk eller blend med 1 dl havtornjuice, og anret med frysetørret havtorn. 

Næringsindhold pr. person: 

Energi: 307 kcal.
Protein: 13,6 g.
Fedt: 13,3 g.
Kulhydrat: 34,1 g.
Kostfibre: 1,5 g

Koldskål med mango
Koldskål med mango


  • 1 portion grundkoldskål nr. 3. 
  • Blend koldskålen med 150 g mango, og anret med fintsnittede mangotern. 

Næringsindhold pr. person: 

Energi: 253 kcal.
Protein: 9,6 g.
Fedt: 5,6 g.
Kulhydrat: 41,7 g.
Kostfibre: 1,9 g

Koldskål med krydderurtesirup
Koldskål med krydderurtesirup


  • 1 portion grundkoldskål nr. 3. 
  • Blend en stor håndfuld mynte og citronmelisse med 2 spsk. honning og lidt citronsaft. 
  • Swirl i skålen, og drys med frysetørrede hindbær. 

Næringsindhold pr. person: 

Energi: 268 kcal.
Protein: 10,1 g.
Fedt: 5,6 g.
Kulhydrat: 45 g.
Kostfibre: 2,2 g.

Koldskål med skovbær
Koldskål med skovbær


  • 1 portion grundkoldskål nr. 2. 
  • Blend med 1,5 dl ufiltreret æblemost, 1 dl minimælk og 150 g blå bær, fx solbær, brombær og blåbær. 
  • Drys lidt bær over. 

Næringsindhold pr. person: 

Energi: 270 kcal.
Protein: 21,5 g.
Fedt: 1,8 g.
Kulhydrat: 42,4 g.
Kostfibre: 2,1 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: