10 x hjemmelavet koldskål
Koldskål er lykken på en sommerdag, både som dessert og som mellemmåltid. Her er 10 lækre koldskåls-opskrifter til dig.
Koldskål er lykken på en sommerdag, både som dessert og som mellemmåltid. Her er 10 lækre koldskåls-opskrifter til dig.
Det er supernemt at lave sin egen hjemmelavede koldskål. Bare gør alle ingredienser klar og put dem ned i blenderen, og vupti – så har du din helt egen skønne, friske koldskål. I denne variant med hindbær og et lækkert lakridstwist.
Denne opskrift bruger vores koldskåls-grundopskrift nr. 1 (klassisk koldskål med æg og kærnemælk) – tilsat hindbær og lakrids. Hvis du gerne vil have en koldskål uden æg eller med andre smage, kan du finde masser af inspiration i opskrifterne længere nede på siden.
Her får du 3 forskellige grundopskrifter på koldskål – henholdsvis med og uden æg, tykmælk og skyr.
De 3 grundopskrifter danner basis for de 10 smagsvarianter (hindbær-koldskålen ovenover og de 9 andre lækre varianter herunder), men det står dig naturligvis frit for at vælge den grundopskrift, som du foretrækker.
Alle varianterne piskes eller blendes. Det er bedst at blende de varianter, hvor der indgår bær, frugt eller krydderurter.
Til 2 personer:
Gør alle ingredienser klar og blend eller pisk det hele sammen.
Til 2 personer:
Gør alle ingredienser klar og blend eller pisk det hele sammen.
OBS! I koldskålsvariant med bærsirup halveres sukkermængden i grundopskriften.
Til 2 personer:
Gør alle ingredienser klar og blend eller pisk det hele sammen.
OBS! I koldskålsvariant med krydderurtesirup halveres sukkermængden i grundopskriften.
Når du laver din koldskål selv, kan du let variere smagen – fx med jordbær, mynte eller mango. Mums!
Til 2 personer:
Rist quinoaflager og hørfrø i smør og honning. Blend eller pisk alle ingredienser i grundopskriften grundigt. Hæld i skåle og drys crunchen over.
Til 2 personer:
Blend alle ingredienser fra grundopskriften med 150 g jordbær. Drys med papirtyndt, ristet rugbrød og de resterende friske bær, skåret i mindre stykker.
Til 2 personer:
Blend ingredienser fra grundopskriften med limesaft og de friske mynteblade.
Til 2 personer:
Rist quinoaflager og hørfrø i smør og honning. Blend alle ingredienser i grundopskriften med citronmelisse. Hæld op i skål og drys med crunch.
Til 2 personer:
Blend eller pisk ingredienser i grundopskriften og hæld i skåle. Blend solbær med sukker og citronsaft. Si siruppen, swirl den i skålene og top med jernurt.
Til 2 personer:
Pisk eller blend ingredienser fra grundopskriften med havtornjuice, og anret med frysetørret havtorn.
Til 2 personer:
Skræl mangoen og skær mangokødet fri af stenen. Blend ingredienser fra grundopskriften med 150 g mango. Snit resten af mangoen i små tern og drys dem over.
Til 2 personer:
Blend mynte og citronmelisse med honning og citronsaft. Blend eller pisk herefter ingredienser fra grundopskriften og hæld i skåle. Swirl mynte-citronmelissesiruppen i, og drys med frysetørrede hindbær.
Til 2 personer:
Blend ingredienserne fra grundopskriften med æblemost, mælk og 150 g bær. Hæld op og anret med de resterende bær.
Opskrifterne blev oprindeligt bragt i I FORM nr. 15/2015