Klassisk gazpacho suppe

20 minutter
247 kcal

Den spanske grøntssagssuppe fra Andalusien er meget kaloriefattig og et hit på en varm sommerdag. Her serverer vi den kolde tomatsuppe med de lækreste toppings.

gazpacho

GAZPACHO – lutter sunde råvarer, der strutter af sol og sommer!

© wichmann+bendtsen

Klassisk gazpacho suppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 6 tomater, godt modne
  • ½ grøn peberfrugt
  • ½ rødløg
  • ½ agurk
  • ½ fed hvidløg
  • 25 g daggammelt brød
  • ½ spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Topping:

  • ¼ agurk
  • ½ peberfrugt
  • ¼ rødløg
  • 30 g brødcroutoner
  • ½ lille bundt friske krydderurter

Sådan gør du:

  • Snit alle grøntsager groft, og riv brødet i mindre stykker.
  • Kom det hele i en blender sammen med de øvrige suppeingredienser. Blend, til du har en jævn og cremet suppe. Smag til med salt, peber og hvidvinseddike hvis nødvendigt.
  • Stil suppen på køl i mindst 2 timer før servering.
  • Finthak grøntsagerne til toppingen: agurk, peberfrugt og rødløg. Anret i små skåle sammen med brødcroutoner og friske krydderurter.

Tip
Suppen kan med fordel laves dagen før og stilles på køl. Suppen kan naturligvis også nydes varm.