Onlinetræning Madplan Opskrifter Ruteplanner
Søg
Min side
    Onlinetræning Madplan Opskrifter Ruteplanner
Luk
Til forsiden
    • I FORMs ruteplanner
    • Tegn rute
    • Mine ruter
    • TRÆNING
    • Alle træningsprogrammer
    • Onlinetræning
    • Quick fit-træninger
    • Øvelser
    • Styrketræning
    • Yoga
    • Skader
    • Træningstøj og -udstyr
    • Coopertest - test din kondition
    • Løb
    • Gang
    • Løbeprogrammer
    • 5 km
    • 10 km
    • Halvmarathon
    • Marathon
    • Intervaltræning
    • ALLE OPSKRIFTER
    • Madplaner
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Brød
    • Salater
    • Kager
    • Pandekager
    • Desserter
    • Sunde snacks
    • Smoothie
    • Juice-opskrifter
    • Vegetar
    • Omregn gram til dl
    • SUND KOST
    • Kostråd
    • Sunde råvarer
    • Kost til træning
    • Protein-beregner
    • VÆGTTAB
    • Slankekur
    • Kostplaner
    • Gode råd til vægttab
    • Flad mave
    • Kalorieforbrænding
    • BMI-beregner
    • Kalorieberegner
    • Beregn kalorieforbrænding
    • SUNDHED
    • Forebyggelse
    • Hjerte
    • Kræft
    • Stress
    • Søvn
    • Sund mave
    • Psykologi
    • Sex
    • Graviditet
    • Terminsberegner
    • Meditation
    • Skønhed og pleje
  • Abonnement
  • Fordelsshop
  • Om I FORM
  • Smugkig i magasinet
  • Kundeservice
  • Annoncér
  • Min side
  • Mine gemte artikler
  • Log ud
Sunde opskrifter
Madplaner
Ugens madp...

Ugens madplan

Uge 20

Kom med til Spanien

Hvad siger du til at tage med os på en lille kulinarisk rejse til skønne Spanien? Glæd dig til fisk, skaldyr og masser af grøntsager.

Vi lægger ud med en koldstart – nemlig den kolde spanske suppe, gazpacho. Anret toppings i form af brødcroutoner og finthakket agurk, rød peber og rødløg i små skåle ved siden af, og servér et godt brød og den spanske hvidløgsmayo, aioli, til – se, hvordan du laver mayoen, længere nede på siden.

Spanierne er gode til fisk, så tirsdag står den på ovnbagt torsk med grillet squash og peberfrugt.

Onsdag serverer vi den spanske æggekage, tortilla. Her i en version med rød peber, løg og oliven. Du kan dog sagtens lave den på mere traditionel vis med løg og kogte kartofler.

Opskriften er lavet, så der er én tortilla per person. Er I flere, er det en god idé at have gang i flere pander samtidigt, så du stadig vil kunne klare aftensmaden i en ruf.

Torsdagens melonsalat med serranoskinke og pinjekerner er skøn på en lun forårsaften – gerne serveret til grillet kylling eller et stykke fisk.

Fredag står den på klassikeren over dem alle; paella. Den skønne risret fås i utallige versioner, og den er let at justere efter dig og dine medspisendes smagsløg. Vores opskrift er med fuldkornsris, store rejer, blåmuslinger og masser af grønt.

I weekenden kan du overveje at invitere gæster på tapas og fx servere weekend-opskriften på lækre, hvidløgsmarinerede rejer, grillede padronpeber samt brød og en skøn romescosauce.

Olé!

Mandag
gazpacho
Aftensmad

Klassisk gazpacho suppe

Den spanske grøntssagssuppe fra Andalusien er meget kaloriefattig og et hit på en varm sommerdag. Her serverer vi den kolde tomatsuppe med de lækreste toppings.

247 kcal
20 minutter
Tirsdag
Bagt torsk med grillet squash og peberfrugt
Aftensmad

Bagt torsk med grillet squash og peberfrugt

Bagt torsk med grillet squash og peberfrugt er en lækker ret til sommerens aftener, hvor du kan drømme dig væk til den spanske varme.

521 kcal
30 minutter
Onsdag
Tallerken med tortilla med peberfrugt og oliven
Aftensmad

Tortilla med peberfrugt og oliven

Lad dig inspirere af det spanske køkken, og lav en lækker tortilla på bare 15 minutter. Velbekomme.

390 kcal
15 minutter
Torsdag
melonsalat
Frokost

Melonsalat med prosciutto, pinjekerner og bulgur

Opskrift på en melonsalat, der går rent ind – både på buffeten, tapasbordet og som tilbehør til rejer eller kyllingebryst. Kan også nydes solo som frokostret.

241 kcal
30 minutter
Fredag
Aftensmad

Paella med fuldkornsris, muslinger, rejer og grønt

Lækker paella med skaldyr og 40% flere kostfibre end den klassiske version.

554 kcal
30 minutter
Lidt godt til weekenden
marinerede-rejer
Aftensmad

Tigerrejer med hvidløg, chili og persille

Opskriften her er perfekt til tapas, men fungerer også virkelig lækkert som forret med et godt brød til. Rejerne vil også være lækre at smide i en hvilken som helst salatskål, tacoskal eller risret.

65 kcal
10 minutter
Aioli

Ugens tip

Aioli – den lækreste dip
Den spanske hvidløgsmayo er lækker som dip både til fritter, kød, fisk, grillet grønt, brød eller i en burger. Her får du den i en knap så fed version.

3-4 PERS.

  • 4 spsk. mayonnaise
  • 8 spsk. skyr eller græsk yoghurt
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du: Rør mayonnaisen med skyr og fintrevet hvidløg. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Foodplan concepts background

I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen

Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.

Max 30 min. tilberedningstid
Max 650 kcal pr. måltid
Fisk eller skaldyr 1 gang om ugen
Vegetar måltid 1 gang om ugen
Sunde råvarer
Læs mere
    I FORM
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • KUNDESERVICE
    • Selvbetjening
    • Tlf. 39 10 30 00
    Følg os
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • I FORMs nyhedsbrev
    • I FORM Rejser
    Om I FORM
    • Abonnement
    • I FORMs app
    • Fordels-shop
    • Hvad er I FORM?
    • FAQ
    • Wype – digitalt magasin
    • Annoncér
    • Kontakt
    Information
    • Cookiepolitik
    • Cookieindstillinger
    • Persondatapolitik
    • Juridisk information