Paella med rejer, blåmuslinger og fuldkornsris

40 minutter
589 kcal

Den spanske klassiker paella med ris. Her i en sund udgave med skaldyr og masser af mættende protein. Er du mere til kylling, vil opskriften også være meget velegnet til dette.

Paella

PAELLA – er også lækkert serveret direkte i panden med en masse lækre urter på toppen.

© wichmann+bendtsen

Paella med rejer, blåmuslinger og fuldkornsris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g muslinger, fx blåmuslinger
  • ½ løg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 150 g fuldkornsris
  • tsk. safran
  • ½ tsk. sød paprika
  • ½ tsk. tørret timian
  • 3½ dl grøntsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 peberfrugter
  • 6 cherrytomater
  • 200 g store rejer
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Servering:

  • 1 citroner
  • ¼ bundt bredbladet persille

Sådan gør du:

  • Skrub og tjek muslingeskallerne. Bank let på de åbne skaller. Hvis de ikke lukker i, skal de smides ud, da de kan være dårlige.
  • Hak løget fint, og sautér det i olivenolie i en gryde eller dyb pande, til løgene er bløde.
  • Tilsæt fuldkornsris, safran, paprika, timian og 2 dl grøntsagsbouillon, og rør, mens risene absorberer væden.
  • Tilsæt derefter resten af grøntsagsbouillonen samt finthakket hvidløg og dåsetomater. Lad paellaen simre ved lav til middel varme i 20 min. under låg.
  • Skær peberfrugt i strimler, halvér cherrytomater, og tilsæt begge dele til paellaen. Lad den simre 5 min. mere, og tilsæt så rejer og muslinger. Læg låget på gryden eller panden, og giv retten 5 min., eller til muslingerne har åbnet sig. Fjern eventuelle uåbnede muslinger.
  • Smag retten til med salt og peber, og servér paellaen med masser af frisk citronsaft og friske krydderurter, fx grofthakket bredbladet persille.

Tips

  • Paella er også godt med kylling, kanin, chorizo, kammuslinger eller jomfruhummere.
  • Du kan også bruge grødris eller risottoris. De vil kunne suge meget smag fra de øvrige ingredienser, men du vil få knap så mange kostfibre.