Fuldkorn har det, ægget har det, Nutella har det, og minsandten om vaflen ikke også har det – sin helt egen dag. Det er tirsdag den 25. marts, og vi markerer den med et par lækre, sunde opskrifter.
Tidligere var vafler kun noget, man fik til dessert med sukker og syltetøj på, men afstår du fra at komme sukker i dejen, er vafler lige så velegnede til frokost og aftensmad.
For selv den største vaffelfan bliver det nok lige i overkanten med vafler hver eneste dag i en hel uge, så madplanen har derfor også inviteret et par gæster med til vaffelfesten.
Vi starter ugen med at blende spinat med i vaffeldejen og serverer de flotteste grønne spinatvafler med rejer, dilddressing og en blandet salat til. Dagen efter har vi så en lækker pastaret med pesto, kylling, squash og porrer på visit – og her kan vi kun sige: “Kom snart igen!”
Onsdag er det atter vaffeltid – denne gang i endnu en grøn version. Dejen har vi hældt broccoli i, og toppingen består af ærtehummus og crunchy dukkah med nødder, kerner og krydderier.
Torsdag lader vi vaffeljernet hvile og finder i stedet wokken frem. Glæd dig til lynstegt kylling og masser af lækkert, sprødt grønt.
Ugen sluttes selvfølgelig af med flere vafler. Vi serverer fredagsvaflerne som en wrap fyldt med røget laks, squash og en muschi krydderurtecreme.
I weekenden skal I heller ikke snydes. Her gælder det en skøn gulerodsvaffeltoast med ost, skinke og rucola. Servér den som en nem frokost.
Skal der dessert på bordet, så vil vi da ikke undlade at nævne vores lækre jordbær-vaffel-lagkage med jordbær-skyrcreme og vanille-skyrcreme.
Velbekomme!