Lækker salat med tun, æg og oliven

20 minutter
372 kcal

Salad Nicoise på den sunde måde. Dét, der tager længst tid, er at koge æggene.

Salat med tun, æg og grøntsager

HVIS DU IKKE ER TIL TUN – kan du bruge kylling i stedet, ligesom oliven kan udskiftes med avocado.

© wichmann+bendtsen

Lækker salat med tun, æg og oliven

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 3 æg
  • 2 ds. tun i vand
  • 60 g hjertesalat
  • ½ rødløg
  • 300 g tomater
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 håndfuld oliven
  • 1 håndfuld kapers med stilk
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. eddike

Sådan gør du

  • Kog æggene i 9 min., og kom straks i koldt vand.
  • Bræk salaten i grove stykker, skær rødløg i skiver, tomater i små både og peberfrugt i strimler.
  • Anret alt det grønne i to skåle med kapers og oliven.
  • Fordel den drænede tun på toppen sammen med æg i kvarte. Drys med salt og peber og dryp med olie og eddike.

Find flere opskrifter på lækre salater & poke bowls lige her!

TIP! Sørg for at slynge salatbladene helt tørre, så dressingen ikke glider af.