Hjemmelavet, cremet tomatsuppe med røde linser og ristede græskarkerner

25 minutter
604 kcal

Tomatsuppen er vores ultimative favorit suppe, især når den piftes op med røde linser og ristede græskarkerner. Prøv den selv!

Tomatsuppe

Hjemmelavet, cremet tomatsuppe med røde linser og ristede græskarkerner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1½ dl vand
  • 2 dl røde linser
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld frisk oregano, alternativt 1 tsk. tørret
  • 1 tsk. sukker

Tilbehør:

  • 2 skiv. groft surdejsbrød
  • 2 græskarkerner
  • 2 spsk. creme fraiche, 9 %

Sådan gør du det

  • Hak hvidløg og løg fint. Svits i en gryde med lidt olie.
  • Tilsæt resten af ingredienserne, og lad suppen simre i 20 min.
  • Rist græskarkernerne på en varm, tør pande, til de er gyldne og knitrer.
  • Blend suppen til den konsistens, du ønsker.
  • Servér med brød, creme fraiche og græskarkerner.

Tip! Du kan bruge græsk yoghurt i stedet for creme fraiche, hvis du har sådan noget på lager.