Kikærter har været brugt i hummus og falafler i årevis, men i takt med, at det grønne køkken vinder indpas, dukker de små sandfarvede fætre op i flere og flere retter. Kikærter er nemlig en god kilde til proteiner og rummer desuden godt med mættende kostfibre.
Vi starter ugen med en lækker, grøn cæsarsalat med rosenkål, avocado og parmesan. De sædvanlige brødcroutoner er her erstattet med sprøde, ovnbagte kikærter. Servér evt. ristet rugbrød med en lækker, hjemmelavet hummus til.
Dagen efter overlader kikærterne pladsen til en anden sund bælgfrugt, nemlig grønne linser. Dem hælder vi i en bowl sammen med varmrøget laks, bagte rodfrugter og krydderurtecreme.
Kikærterne lader sig dog ikke sådan udkonkurrere og vender stærkt retur onsdag på toppen af en cremet tomatsuppe. Servér gerne lunt, groft brød til.
Torsdag er der kikærter i vores lækre perlebygsalat med feta, som serveres sammen med krydrede lammefrikadeller. Lav evt. dobbeltportion, og frys halvdelen ned til en travl dag.
Vi runder ugen af med de lækreste kikærtevafler, som serveres med rødbedespread, sprøde grøntsager og tahindressing. Mums! Er du kødspiser, kan du sagtens tilføje lidt stegt kylling eller et par skiver røget laks.
Du tror os måske ikke, men kikærter kan faktisk også bruges i kager. Tag os på ordet i weekenden, og prøv vores kikærtekage med tahinglasur og bær på toppen.