Marokkansk gryderet med kylling og kikærter

1 time
433 kcal

Få varmen, og drøm dig til eksotiske himmelstrøg med denne skønne gryderet fyldt med krydderier som hvidløg, ingefær og gurkemeje.

Marokkansk gryderet med kylling og kikærter

MAROKKANSK GRYDERET – en skøn, krydret ret, der også er genial gæstemad. Gryderetten kan nemlig laves dagen før – det bliver smagen bare endnu bedre af.

© wichmann+bendtsen

Marokkansk gryderet med kylling og kikærter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 løg
  • 1 gulerødder
  • ¼ blomkål
  • 250 g søde kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • ¾ spsk. frisk ingefær
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 kyllingebrystfileter
  • ¾ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. røget paprika
  • ¾ tsk. gurkemeje
  • ¼ tsk. kanel
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 5 tørrede abrikoser
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ½ ds. kikærter
  • ½ ds. hakkede tomater
  • ¼ økocitron, saft og skal
  • Friske krydderurter, fx mynte

Sådan gør du

  • Hak løg, gulerødder og blomkål groft. Skær søde kartofler i tern, og hak hvidløg og ingefær helt fint.
  • Steg alle grøntsagerne i olie i en stor gryde et par min.
  • Tilsæt kylling i tern, og giv det et par min. mere.
  • Tilsæt krydderier, og rør rundt. Hak abrikoserne groft, og tilsæt sammen med de resterende ingredienser på nær citron. Lad retten simre under låg i ca. 30 min.
  • Smag til med citron, salt og peber. Servér gerne med friske krydderurter.

TIP: Vær omhyggelig med tilsmagningen. Husk det syrlige indspark. Har du ikke citron, kan du bruge lidt eddike.