Havreboller

8 timer
198 kcal

Fyld dine stuer med verdens hyggeligste duft af hjemmebagt brød.

Havreboller

Havreboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • 2½ g gær
  • ¾ dl koldt vand
  • ¼ dl surmælksprodukt
  • ⅓ tsk. groft salt
  • ¼ tsk. olie
  • 25 g havregryn
  • 41 g groft speltmel
  • 41 g hvedemel

Sådan gør du:

  • Alt undtagen hvedemel røres grundigt sammen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er meget sej, men stadig klistret og på grænsen til det flydende. Ælt igen i 5 minutter.
  • Lad det hele stå koldt natten over, og tag så med ske og skraber og afsæt boller på bagepapir.
  • Forvarm ovnen til 225 grader, og lad pladen stå inde i ovnen, så den også er varm.
  • Sæt bollerne på pladen, og bag dem i ca. 15-20 minutter, til de er lysebrune og lyder hule.
  • Bollerne kan fryses, mens de endnu er lune – så smager de som nybagte, når de tøs op – gerne direkte fra fryser til ovn.

Mange begynder dagen med havregryn – og med god grund! Havregryn er nemlig fyldt med sunde sager.

LÆS OGSÅ: Lav din egen surdej


Newsletter background