Lad dejen hæve natten over, og vupti, der er nybagte boller til morgenmaden!

Havreboller

Fyld dine stuer med verdens hyggeligste duft af hjemmebagt brød.

26. januar 2012 af I FORM

(12 stk.)
15 g gær
5 dl koldt vand
½ dl surmælksprodukt
2 tsk. groft salt
1 tsk. olie
150 g havregryn
250 g groft speltmel
Ca. 250 g hvedemel


Sådan gør du:

  • Alt undtagen hvedemel røres grundigt sammen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er meget sej, men stadig klistret og på grænsen til det flydende. Ælt igen i 5 minutter.
  • Lad det hele stå koldt natten over, og tag så med ske og skraber og afsæt boller på bagepapir.
  • Forvarm ovnen til 225 grader, og lad pladen stå inde i ovnen, så den også er varm.
  • Sæt bollerne på pladen, og bag dem i ca. 15-20 minutter, til de er lysebrune og lyder hule.
  • Bollerne kan fryses, mens de endnu er lune – så smager de som nybagte, når de tøs op – gerne direkte fra fryser til ovn.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler