Havreboller

8 timer
198 kcal

Fyld dine stuer med verdens hyggeligste duft af hjemmebagt brød.

Lad dejen hæve natten over, og vupti, der er nybagte boller til morgenmaden!

Havreboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • 2½ g gær
  • ¾ dl koldt vand
  • ¼ dl surmælksprodukt
  • ⅓ tsk. groft salt
  • ¼ tsk. olie
  • 25 g havregryn
  • 41 g groft speltmel
  • 41 g hvedemel

Sådan gør du:

  • Alt undtagen hvedemel røres grundigt sammen.

  • Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er meget sej, men stadig klistret og på grænsen til det flydende. Ælt igen i 5 minutter.

  • Lad det hele stå koldt natten over, og tag så med ske og skraber og afsæt boller på bagepapir.

  • Forvarm ovnen til 225 grader, og lad pladen stå inde i ovnen, så den også er varm.

  • Sæt bollerne på pladen, og bag dem i ca. 15-20 minutter, til de er lysebrune og lyder hule.

  • Bollerne kan fryses, mens de endnu er lune – så smager de som nybagte, når de tøs op – gerne direkte fra fryser til ovn.

Mange begynder dagen med havregryn – og med god grund! Havregryn er nemlig fyldt med sunde sager.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background