Lad dejen hæve natten over, og vupti, der er nybagte boller til morgenmaden!

Havreboller

Fyld dine stuer med verdens hyggeligste duft af hjemmebagt brød.

26. januar 2012 af I FORM-redaktionen

(12 stk.)

15 g gær
5 dl koldt vand
½ dl surmælksprodukt
2 tsk. groft salt
1 tsk. olie
150 g havregryn
250 g groft speltmel
Ca. 250 g hvedemel

Sådan gør du:

  • Alt undtagen hvedemel røres grundigt sammen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er meget sej, men stadig klistret og på grænsen til det flydende. Ælt igen i 5 minutter.
  • Lad det hele stå koldt natten over, og tag så med ske og skraber og afsæt boller på bagepapir.
  • Forvarm ovnen til 225 grader, og lad pladen stå inde i ovnen, så den også er varm.
  • Sæt bollerne på pladen, og bag dem i ca. 15-20 minutter, til de er lysebrune og lyder hule.
  • Bollerne kan fryses, mens de endnu er lune – så smager de som nybagte, når de tøs op – gerne direkte fra fryser til ovn.

Mange begynder dagen med havregryn – og med god grund! Havregryn er nemlig fyldt med sunde sager.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: