Lad dejen hæve natten over, og vupti, der er nybagte boller til morgenmaden!

Havreboller

Fyld dine stuer med verdens hyggeligste duft af hjemmebagt brød.

26. januar 2012 af I FORM-redaktionen

Havreboller

12 stk

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 8 timer - Hævetid: natten over

INGREDIENSER

15 g gær

5 dl koldt vand

½ dl surmælksprodukt

2 tsk. groft salt

1 tsk. olie

150 g havregryn

250 g groft speltmel

250 g hvedemel

Sådan gør du:

  • Alt undtagen hvedemel røres grundigt sammen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er meget sej, men stadig klistret og på grænsen til det flydende. Ælt igen i 5 minutter.
  • Lad det hele stå koldt natten over, og tag så med ske og skraber og afsæt boller på bagepapir.
  • Forvarm ovnen til 225 grader, og lad pladen stå inde i ovnen, så den også er varm.
  • Sæt bollerne på pladen, og bag dem i ca. 15-20 minutter, til de er lysebrune og lyder hule.
  • Bollerne kan fryses, mens de endnu er lune – så smager de som nybagte, når de tøs op – gerne direkte fra fryser til ovn.

Mange begynder dagen med havregryn – og med god grund! Havregryn er nemlig fyldt med sunde sager.

næringsindhold pr. person

Energi: 198 kcal

Protein: 6,5 g

Fedt: 2 g

Kulhydrat: 40,7 g

Kostfibre: 4,7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: