Kerneflute med spelt

4,5 timer
249 kcal

Knasende sundt og nemt – også i en travl hverdag.

Spis dem til suppe eller salat – eller som tilbehør til en varm ret!

Kerneflute med spelt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 6⅔ g gær
  • 3⅓ dl vand
  • 2⅔ dl kogte hvedekerner eller speltkerner (afkølede)
  • ⅔ spsk. groft salt
  • ⅔ tsk. olivenolie
  • 200 g fint speltmel
  • 200 g hvedemel

Sådan gør du

  • Ælt alt undtagen hvedemelet i 10 minutter. Kom så hvedemelet i, og ælt dejen på bordet med hænderne.

  • Når dejen lige slipper bordet, smøres hele dejklumpen med olie og hæver 3 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl.

  • Ælt den igen, og form den til flutes. Lad dem efterhæve 45 minutter tildækket.

  • Pensl med vand eller et surmælksprodukt, og drys evt. med lidt mel.

  • Bag flutene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 minutter. Kan fryses.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background