Kerneflute med spelt

4,5 timer
249 kcal

Knasende sundt og nemt – også i en travl hverdag.

Spis dem til suppe eller salat – eller som tilbehør til en varm ret!

Kerneflute med spelt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 6½ g gær
  • 3⅓ dl vand
  • 2½ dl kogte hvedekerner eller speltkerner (afkølede)
  • ½ spsk. groft salt
  • ½ tsk. olivenolie
  • 200 g fint speltmel
  • 200 g hvedemel

Sådan gør du

  • Ælt alt undtagen hvedemelet i 10 minutter. Kom så hvedemelet i, og ælt dejen på bordet med hænderne.

  • Når dejen lige slipper bordet, smøres hele dejklumpen med olie og hæver 3 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl.

  • Ælt den igen, og form den til flutes. Lad dem efterhæve 45 minutter tildækket.

  • Pensl med vand eller et surmælksprodukt, og drys evt. med lidt mel.

  • Bag flutene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 minutter. Kan fryses.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background