Spis dem til suppe eller salat – eller som tilbehør til en varm ret!

Kerneflute med spelt

Knasende sundt og nemt – også i en travl hverdag.

26. januar 2012 af I FORM

(3 stk.)
10 g gær
5 dl vand
4 dl kogte hvedekerner eller speltkerner (afkølede)
1 spsk. groft salt
1 tsk. olivenolie
300 g fint speltmel
300 g hvedemel


Sådan gør du

  • Ælt alt undtagen hvedemelet i 10 minutter. Kom så hvedemelet i, og ælt dejen på bordet med hænderne.
  • Når dejen lige slipper bordet, smøres hele dejklumpen med olie og hæver 3 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl.
  • Ælt den igen, og form den til flutes. Lad dem efterhæve 45 minutter tildækket.
  • Pensl med vand eller et surmælksprodukt, og drys evt. med lidt mel.
  • Bag flutene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 minutter. Kan fryses.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler