Sunde opskrifter Brød Kerneflute... Kerneflute med spelt 4,5 timer 249 kcal Knasende sundt og nemt – også i en travl hverdag. Af I FORM-redaktionen 25. januar 2012 Spis dem til suppe eller salat – eller som tilbehør til en varm ret! Kerneflute med spelt Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 stk. 6½ g gær 3⅓ dl vand 2½ dl kogte hvedekerner eller speltkerner (afkølede) ½ spsk. groft salt ½ tsk. olivenolie 200 g fint speltmel 200 g hvedemel Sådan gør du Ælt alt undtagen hvedemelet i 10 minutter. Kom så hvedemelet i, og ælt dejen på bordet med hænderne. Når dejen lige slipper bordet, smøres hele dejklumpen med olie og hæver 3 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl. Ælt den igen, og form den til flutes. Lad dem efterhæve 45 minutter tildækket. Pensl med vand eller et surmælksprodukt, og drys evt. med lidt mel. Bag flutene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 minutter. Kan fryses.