Kan gemmes i en kagedåse eller spises med det samme

Sprøde knækbrød med rug og spelt

Knasende sunde knækbrød med lutter gode sager.

30. januar 2012 af I FORM

(30-40 stk.)

125 g rugmel
50 g speltmel
1 spsk. koldpresset rapsolie
½ tsk. salt
Ca. 1 dl koldt vand
1 tsk. eddike
1 tsk. sukker
50 g sesamfrø
50 g birkes
50 g hakkede græskarkerner


Sådan gør du

  • Kør de to slags mel på en foodprocessor med 1 spsk. koldpresset rapsolie, salt og sukker.
  • Saml dejen med eddike og vand.
  • Ælt sesamfrø, birkes og græskarkerner ind i dejen, og rul den ud med overfoldninger (hvor du ruller dejen ud, folder den sammen og ruller den ud igen).
  • Gør det i alt fire gange, og rul så dejen ud til et rektangel, der udskæres til små trekanter eller firkanter.
  • Prik dem med en gaffel, og bag dem på bagepapir ved 225 grader i en forvarmet ovn i ca. 8 minutter.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler