9 sunde opskrifter med svampe

Nyd jordbundens sunde skatte på nye måder. Få 9 sunde opskrifter som din krop og dine smagsløg vil elske.

En kurvfuld svampe

Svampe

Svampe er en fantastisk lækker spise, der både egner sig til slankekosten og til en helt almindelig sund livsstil. Paddehattene er nemlig yderst kaloriefattige og fyldt med kostfibre, hvilket betyder, at du kan svælge i dem med god samvittighed.

4 typer svampe - så sunde er de.

Svampene suger jordbundens goder

På sundhedssiden er svampenes helt store fortrin de mange vitaminer og mineraler, som de hiver ud af jordbunden og lagrer i svampekødet. Det gælder hele familien af B-vitaminer, som svampene bugner af, og som bl.a. er vigtig for stofskiftet. Men det gælder også stoffer som fx det væskeregulerende kalium og immunforsvarsstyrkende selen. Ud over almindelige næringsstoffer gemmer svampe også på en stribe flavonoider, der har vist sig at kunne fungere som stærke antioxidanter i kroppen.

Savner du mere inspiration i køkkenet? I FORMs sunde opskrifter giver dig lækre, lette og sunde bud på dagens måltider.

Gem i fryseren

Har du svampe i overskud, kan du gemme dem i op til et år i fryseren. Skær dem først i passende stykker, kom dem i en gryde med en lille smule vand i bunden, og varm dem igennem et par minutter. Hæld vandet fra, og frys svampene ned i passende portioner.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Resten af året gratis


Newsletter background