9 sunde opskrifter med svampe

Nyd jordbundens sunde skatte på nye måder. Få 9 sunde opskrifter som din krop og dine smagsløg vil elske.

En kurvfuld svampe

Svampe

Svampe er en fantastisk lækker spise, der både egner sig til slankekosten og til en helt almindelig sund livsstil. Paddehattene er nemlig yderst kaloriefattige og fyldt med kostfibre, hvilket betyder, at du kan svælge i dem med god samvittighed.

4 typer svampe - så sunde er de.

Svampene suger jordbundens goder

På sundhedssiden er svampenes helt store fortrin de mange vitaminer og mineraler, som de hiver ud af jordbunden og lagrer i svampekødet. Det gælder hele familien af B-vitaminer, som svampene bugner af, og som bl.a. er vigtig for stofskiftet. Men det gælder også stoffer som fx det væskeregulerende kalium og immunforsvarsstyrkende selen. Ud over almindelige næringsstoffer gemmer svampe også på en stribe flavonoider, der har vist sig at kunne fungere som stærke antioxidanter i kroppen.

Savner du mere inspiration i køkkenet? I FORMs sunde opskrifter giver dig lækre, lette og sunde bud på dagens måltider.

Gem i fryseren

Har du svampe i overskud, kan du gemme dem i op til et år i fryseren. Skær dem først i passende stykker, kom dem i en gryde med en lille smule vand i bunden, og varm dem igennem et par minutter. Hæld vandet fra, og frys svampene ned i passende portioner.

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background