Svampesalat med hvidløg og timian

20 minutter
367 kcal

Let frokost med sprøde indslag.

Svampesalat med hvidløg og timian

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g kantareller
  • 200 g karljohan
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 6 stilke timian
  • 2 spsk. balsamico
  • Salt
  • Peber
  • 200 g blandede salatblade
  • 300 g sølvbede
  • 70 g groft brød

Tilberedning

Rens svampene, og snit dem i mindre stykker. Hvis du vælger tørrede karljohan, gælder 100 g for udblødt tilstand. Rist dem ved ganske høj varme i lidt olie, til de begynder at slippe væde. Tilsæt hakket løg, og når de er glasklare, tilsættes hakket hvidløg. Efter 5 min. kommes timian ved, og panden koges af med lys balsamico. Smages til med salt og peber og vendes lune i de blandede salater og den snittede og blancherede sølvbede. Spinat kan også bruges. Salaten serveres lun med ristet brød.

Derfor er den sund:

Retten har en meget lav energitæthed, hvilket betyder, at du kan fylde dig med god samvittighed. Samtidig sikrer det høje indhold af kostfibre, at du bliver mæt. Retten bugner også af sunde vitaminer og mineraler som fx væskeregulerende kalium og immunforsvarsstyrkende C- og E-vitamin.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her