Svampesalat med hvidløg og timian

Let frokost med sprøde indslag.

20. juli 2007 af I FORM

1 person

150 g kantareller
100 g karljohan
1 tsk. olivenolie
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
3 stilke timian
1 spsk. balsamico
Salt
Peber
100 g blandede salatblade
150 g sølvbede
35 g groft brød


Tilberedning

Rens svampene, og snit dem i mindre stykker. Hvis du vælger tørrede karljohan, gælder 100 g for udblødt tilstand. Rist dem ved ganske høj varme i lidt olie, til de begynder at slippe væde. Tilsæt hakket løg, og når de er glasklare, tilsættes hakket hvidløg. Efter 5 min. kommes timian ved, og panden koges af med lys balsamico. Smages til med salt og peber og vendes lune i de blandede salater og den snittede og blancherede sølvbede. Spinat kan også bruges. Salaten serveres lun med ristet brød.

Derfor er den sund:
Retten har en meget lav energitæthed, hvilket betyder, at du kan fylde dig med god samvittighed. Samtidig sikrer det høje indhold af kostfibre, at du bliver mæt. Retten bugner også af sunde vitaminer og mineraler som fx væskeregulerende kalium og immunforsvarsstyrkende C- og E-vitamin.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler