Asiatisk svampesuppe med chili og ærter

30 minutter
470 kcal

En lidt stærkere ret med masser af antioxidanter.

Asiatisk svampesuppe med chili og ærter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 6 dl hønsekøds- eller grøntsagssuppe
  • 2 lille skalotteløg
  • 2 cm ingefær
  • ½ rød chili
  • 2 stilk citrongræs
  • Saften af 1/2 lime
  • 2 tsk. fiskesovs
  • 200 g østershatte
  • 200 g shiitakesvampe
  • 200 g ærter
  • 100 g glasnudler
  • 1 dl thailandsk basilikum
  • 4 kviste mynte

Tilberedning

Bring hønsekøds- eller grønsagssuppe i kog, og gør alle grønsager rene. Bland hakket løg, finthakket ingefær, hakket chili og citrongræs, limesaft og fiskesovs i suppen, og kog i 5 min. Smag til. Skær svampe i kvarter, kom dem i suppen, og lad dem småkoge i 10 min. Tilsæt bælgede ærter, nudler og hakkede krydderurter, og bring suppen i kog i 5 sekunder. Sluk for varmen, smag til med mere lime og fiskesovs, og server suppen.

Derfor er den sund: Retten bugner af immunforsvarsstyrkende antioxidanter. Især indholdet af betacaroten, C-vitamin og selen imponerer og beskytter dig mod bl.a. kræft og hjerte-kar-sygdomme. Herudover er retten temmelig rig på jern, som er meget vigtigt for din blodproduktion.