Asiatisk svampesuppe med chili og ærter

En lidt stærkere ret med masser af antioxidanter.

Asiatisk svampesuppe med chili og ærter

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

3 dl hønsekøds- eller grøntsagssuppe

1 lille skalotteløg

1 cm ingefær

1/4 rød chili

1 stilk citrongræs

Saften af 1/2 lime

1 tsk. fiskesovs

100 g østershatte

100 g shiitakesvampe

100 g ærter

50 g glasnudler

1/2 dl thailandsk basilikum

2 kviste mynte

Tilberedning

Bring hønsekøds- eller grønsagssuppe i kog, og gør alle grønsager rene. Bland hakket løg, finthakket ingefær, hakket chili og citrongræs, limesaft og fiskesovs i suppen, og kog i 5 min. Smag til. Skær svampe i kvarter, kom dem i suppen, og lad dem småkoge i 10 min. Tilsæt bælgede ærter, nudler og hakkede krydderurter, og bring suppen i kog i 5 sekunder. Sluk for varmen, smag til med mere lime og fiskesovs, og server suppen.

Derfor er den sund: Retten bugner af immunforsvarsstyrkende antioxidanter. Især indholdet af betacaroten, C-vitamin og selen imponerer og beskytter dig mod bl.a. kræft og hjerte-kar-sygdomme. Herudover er retten temmelig rig på jern, som er meget vigtigt for din blodproduktion.

næringsindhold pr. person

Energi: 470 kcal

Protein: 24 g

Fedt: 7 g

Kulhydrat: 76 g

Kostfibre: 14 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: