Asiatisk svampesuppe med chili og ærter

En lidt stærkere ret med masser af antioxidanter.

10. september 2007 af I FORM

1 person

3 dl hønsekøds- eller grøntsagssuppe
1 lille skalotteløg
1 cm ingefær
1/4 rød chili
1 stilk citrongræs
Saften af 1/2 lime
1 tsk. fiskesovs
100 g østershatte
100 g shiitakesvampe
100 g ærter
50 g glasnudler
1/2 dl thailandsk basilikum
2 kviste mynte


Tilberedning

Bring hønsekøds- eller grønsagssuppe i kog, og gør alle grønsager rene. Bland hakket løg, finthakket ingefær, hakket chili og citrongræs, limesaft og fiskesovs i suppen, og kog i 5 min. Smag til. Skær svampe i kvarter, kom dem i suppen, og lad dem småkoge i 10 min. Tilsæt bælgede ærter, nudler og hakkede krydderurter, og bring suppen i kog i 5 sekunder. Sluk for varmen, smag til med mere lime og fiskesovs, og server suppen.

Derfor er den sund: Retten bugner af immunforsvarsstyrkende antioxidanter. Især indholdet af betacaroten, C-vitamin og selen imponerer og beskytter dig mod bl.a. kræft og hjerte-kar-sygdomme. Herudover er retten temmelig rig på jern, som er meget vigtigt for din blodproduktion.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: