Asiatisk svampesuppe med chili og ærter

30 minutter
470 kcal

En lidt stærkere ret med masser af antioxidanter.

Asiatisk svampesuppe med chili og ærter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 6 dl hønsekøds- eller grøntsagssuppe
  • 2 lille skalotteløg
  • 2 cm ingefær
  • ½ rød chili
  • 2 stilk citrongræs
  • Saften af 1/2 lime
  • 2 tsk. fiskesovs
  • 200 g østershatte
  • 200 g shiitakesvampe
  • 200 g ærter
  • 100 g glasnudler
  • 1 dl thailandsk basilikum
  • 4 kviste mynte

Tilberedning

Bring hønsekøds- eller grønsagssuppe i kog, og gør alle grønsager rene. Bland hakket løg, finthakket ingefær, hakket chili og citrongræs, limesaft og fiskesovs i suppen, og kog i 5 min. Smag til. Skær svampe i kvarter, kom dem i suppen, og lad dem småkoge i 10 min. Tilsæt bælgede ærter, nudler og hakkede krydderurter, og bring suppen i kog i 5 sekunder. Sluk for varmen, smag til med mere lime og fiskesovs, og server suppen.

Derfor er den sund: Retten bugner af immunforsvarsstyrkende antioxidanter. Især indholdet af betacaroten, C-vitamin og selen imponerer og beskytter dig mod bl.a. kræft og hjerte-kar-sygdomme. Herudover er retten temmelig rig på jern, som er meget vigtigt for din blodproduktion.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background