Blomkålspizza med stegte svampe

50 minutter
142 kcal

Du roligt kan tage et ekstra stykke af denne blomkålspizza med stegte svampe, havgus-ost og persille.

I FORM giver dig opskrifterne på 4 sunde, sprøde pizzaer.

Blomkålspizza med svampe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk. pizzaer

Pizzadej

  • 133 g blomkål (eller fx hvidkål eller broccoli) (1 lille hoved)
  • ½ æg
  • 5 g havsalt

Fyld

  • 66 g svampe (fx trompet­hatte og kantareller)
  • 16 g havgus (eller en anden fast ost)
  • 33 g blomkål
  • ⅓ håndfuld bredbladet persille
  • Lidt jomfruolivenolie

Sådan laver du blomkålspizza

  • Del blomkålen i grove stykker, og kom dem i en foodprocessor/blender sammen med salt. Blend, til konsistensen er som cous cous.
  • Kom et æg i ad gangen. Når massen er blendet sammen, fordeles den i 6 små runde pizzabunde på ca. 20 cm i diameter på 2 stykker bagepapir.
  • Bag bundene med det samme i en forvarmet ovn i 20 min. ved 200 grader.
  • Rens svampene med en børste, og varm en pande godt op.
  • Kom lidt olie på panden, og steg svampene gyldne på den varme pande.
  • Kom dem efterfølgende op i en sigte eller på fedtsugende papir. Krydr med salt og peber.
  • Hak persillen groft, høvl havgus med en kartoffelskræller, og skær blomkålen i fine skiver med en skarp kniv, eller riv den groft.
  • Når bundene er færdigbagt, og fyldet er klart, anrettes pizzaerne.
  • Læg de stegte svampe på bundene, drys med høvlet ost, blomkål og persille. Til sidst dryppes en skefuld olie ud over hver pizza.
  • Server straks!

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter