I FORM giver dig opskrifterne på 4 sunde, sprøde pizzaer.

Blomkålspizza med stegte svampe

Du roligt kan tage et ekstra stykke af denne blomkålspizza med stegte svampe, havgus-ost og persille.

4. maj 2015 af Thomas Steinmann - Meyers Madhus

Blomkålspizza med svampe

6 stk. pizzaer

Pizzadej

400 g blomkål (eller fx hvidkål eller broccoli) (1 lille hoved)
2-3 æg
15 g havsalt

Fyld

200 g svampe (fx trompet­hatte og kantareller)
50 g havgus (eller en anden fast ost)
100 g blomkål
1 håndfuld bredbladet persille
Lidt jomfruolivenolie

Sådan laver du blomkålspizza

  • Del blomkålen i grove stykker, og kom dem i en foodprocessor/blender sammen med salt. Blend til konsistensen er som cous cous.
  • Kom et æg i ad gangen. Når massen er blendet sammen, fordeles den i 6 små runde pizzabunde på ca. 20 cm i diameter på 2 stykker bagepapir.
  • Bag bundene med det samme i en forvarmet ovn i 20 min. ved 200 grader.
  • Rens svampene med en børste, og varm en pande godt op.
  • Kom lidt olie på panden, og steg svampene gyldne på den varme pande.
  • Kom dem efterfølgende op i en sigte eller på fedtsugende papir. Krydr med salt og peber.
  • Hak persillen groft, høvl havgus med en kartoffelskræller, og skær blomkålen i fine skiver med en skarp kniv, eller riv den groft.
  • Når bundene er færdigbagt, og fyldet er klart, anrettes pizza­erne.
  • Læg de stegte svampe på bundene, drys med høvlet ost, blomkål og persille. Til sidst dryppes en skefuld olie ud over hver pizza.
  • Server straks!

En lækker bund af blomkål er et godt alternativ til den almindelige pizzabund. Prøv derfor også vores nemme opskrift på blomkålspizza med laks.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: