I FORM giver dig opskrifterne på 4 sunde, sprøde pizzaer.

Blomkålspizza med stegte svampe

Du roligt kan tage et ekstra stykke af denne blomkålspizza med stegte svampe, havgus-ost og persille.

4. maj 2015 af Thomas Steinmann - Meyers Madhus

Blomkålspizza med svampe

6 stk. pizzaer

Pizzadej

400 g blomkål (eller fx hvidkål eller broccoli) (1 lille hoved)
2-3 æg
15 g havsalt

Fyld

200 g svampe (fx trompet­hatte og kantareller)
50 g havgus (eller en anden fast ost)
100 g blomkål
1 håndfuld bredbladet persille
Lidt jomfruolivenolie

Sådan laver du blomkålspizza

  • Del blomkålen i grove stykker, og kom dem i en foodprocessor/blender sammen med salt. Blend til konsistensen er som cous cous.
  • Kom et æg i ad gangen. Når massen er blendet sammen, fordeles den i 6 små runde pizzabunde på ca. 20 cm i diameter på 2 stykker bagepapir.
  • Bag bundene med det samme i en forvarmet ovn i 20 min. ved 200 grader.
  • Rens svampene med en børste, og varm en pande godt op.
  • Kom lidt olie på panden, og steg svampene gyldne på den varme pande.
  • Kom dem efterfølgende op i en sigte eller på fedtsugende papir. Krydr med salt og peber.
  • Hak persillen groft, høvl havgus med en kartoffelskræller, og skær blomkålen i fine skiver med en skarp kniv, eller riv den groft.
  • Når bundene er færdigbagt, og fyldet er klart, anrettes pizza­erne.
  • Læg de stegte svampe på bundene, drys med høvlet ost, blomkål og persille. Til sidst dryppes en skefuld olie ud over hver pizza.
  • Server straks!

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: