Grønsager, der indholder protein

Det er normalt det røde kød, der popper op i tankerne hos de fleste, når vi taler om protein. Men faktisk kan du hente masser af musklernes vigtigste byggestof i grøntsager som kartofler og broccoli.

HVA ER DET GODE PROTEINER I?

HVA ER DET GODE PROTEINER I? Få inspirasjon til hvilke proteinholdige grønnsaker du bør fylle tallerkenen med.

© iStock

Hvilke grøntsager har mest protein?

For jo, der findes masser af grøntsager med højt proteinindhold - og det kan sagtens lade sig gøre at få en masse proteiner indenbords, uden at skulle købe sig fattig i store bøffer.

Vi har samlet en liste med 6 grøntsager med protein:

  1. Ærter
  2. Rosenkål
  3. Majs
  4. Broccoli
  5. Spinat
  6. Kartofler

LÆS OGSÅ: Hvad er symptomerne på proteinmangel?

Ærter

Ærter indeholder hele 5,9 gram protein per 100 gram. Det gør dem til noget af det mest proteinholdige fra planteriget. Du kan desuden sagtens vælge den frosne udgave.

Rosenkål

Rosenkål er efterhånden ved at være sluppet af med sit dårlige ry - og med god grund. Rosenkål indeholder 4,5 gram protein per 100 gram, og indeholder desuden store mængder antioxidanter, fibre og folat, der er essentielt, når der skal dannes blodlegemer.

grønne rosenkål på hvid baggrund

ROSENKÅL ER SPÆKKET MED GODE SAGER - ikke mindst protein.

Majs

Majs er naturligvis teknisk set et korn - men det ændrer ikke på, at den ofte spises som salat, og dåsemajs indeholder hele 3,1 gram protein per 100 gram og 3,7 gram per 100 gram, hvis det er dikrekte fra kolben. Så hæld endelig alle former for majs i dine salater.

Gule majskorn på hvid baggrund

MAJS SMAGER IKKE BARE GODT - de tilhører også de proteindholdige grøntsager.

© iStock

Broccoli

Udover at være spækket med kostfibre, så er broccoli også rigt på protein. Ud af 100 gram broccoli, får man 3,6 gram ren protein.

Spinat

Spinat indeholder 2,6 gram protein per 100 gram. Brug spæde spinatblade i dine salater, istedet for almindelig salat. På den måde får du både mere smag og protein ned i hverdags-salaten.

Kartofler

Kartoflen er vant til at stå i skammekrogen over dens indhold af stivelse, men den indeholder altså også en god portion protein. Helt præcist 1,7 gram protein per 100 gram.