I FORM tester: Træningsbootcamp

Drømmer du om at tabe et par kilo? Men orker du ikke en kur med diverse restriktioner på mad? Så er træningsbootcamp måske noget for dig. Læs om vores testpersons oplevelse af kuren.

Annes erfaringer med træningsbootcamp

MERE MOTION MED TRÆNINGSBOOTCAMP Styrketræning og intervaller blev Annes våben mod de overflødige kilo.

© Thomas Dahl

Sådan opnår du vægttab på træningsbootcamp

Træningsbootcamp er god til dig, der vil investere tid i din sundhed, og som motiveres lige så meget af at få en stærk og tonet krop som af tallet på vægten.

Her får du en uddybning af træningsbootcampen og guidelines til at følge kuren.

Kurens grundprincipper

  • Styrketræn 60 min. 3 gange om ugen.

  • Skru op for dit generelle aktivitetsniveau. Bl.a. ved at gå mindst 10.000 skridt om dagen.

Se testperson Annes flotte resultater her og læs hendes vurdering af træningsbootcampen her.

Fordele og ulemper ved træningsbootcamp

Fordele ved træningsbootcamp

  • Du forbrænder ikke bare kalorier, men bliver også sundere og stærkere. Bl.a. forebygger træningen sygdomme som diabetes, kræft og knogleskørhed.

  • Ekstra motion skaber plads til, at du kan spise dig mæt i de ting, du allerbedst kan lide. I princippet vil du kunne spise helt, som du plejer, hvis du bare skruer tilpas meget op for træningen.

  • Jo større din muskelmasse bliver, jo højere vil din hvileforbrænding blive.

Ulemper ved træningsbootcamp

  • Da muskler vejer mere end fedt, kan du i begyndelsen opleve, at vægttabet udebliver, eller at du endda tager lidt på, og det kan være ret demotiverende.

  • Der skal afsættes en del timer til at træne sig slank, og det stiller tilmed store krav til din viljestyrke at komme af sted.

  • Hård træning kan øge din appetit, så du kommer til at overkompensere og spise endnu flere kalorier, end du har forbrændt, og så vil du være lige vidt.

Lyder træningsbootcamp som noget for dig, så kan du her læse meget mere om kuren.

Testperson Annes erfaringer med træningsbootcamp

Vægttab med træningsbootcamp

Stramme og stærke overarme er bare ét af resultaterne af Annes træningsbootcamp, hvor hun alene på overarmene har smidt 5 cm.

© Thomas Dahl

Annes udgangspunkt

32-årige Anne er folkeskolelærer, gift og småbørnsmor. To graviditeter på under tre år har sat sig sine spor, og selvom Anne er motiveret for at tabe de 12 kilo, hun har taget på, gider hun ikke dunke sig selv i hovedet med rigide regler. Hun slutter gerne dagen af med slik, chokolade eller kage – bare fordi det smager godt – og træning var før forsøget en by i Rusland.

Annes forløb

Hvis du vil efterabe Anne, skal du styrketræne i 60 minutter 3 gange om ugen. Hver gang skal alle de store muskelgrupper arbejdes godt igennem, og du skal presse dig selv. Vægten skal være så tung, at du kun kan klare 10-12 gentagelser, før du trænger til en pause. Ud over træningen i fitnesscenteret skal du øge dit generelle aktivitetsniveau og gå minimum 10.000 skridt dagligt for at styrke kredsløbet og øge forbrændingen yderligere.

Anne er desuden blevet rådet til at bruge sin sunde fornuft og især stræbe efter at få spist flere grøntsager, holde igen med slik, sodavand og kage og mærke efter, om hun behøver at spise to portioner. Der har dog ikke været nogen forbud, og hun har ikke fået en konkret kostplan.

Anne har, mens forsøget stod på, fået hjælp fra en personlig træner, der har trænet med hende et par gange ugentligt. Har du ikke mulighed for at investere i sådan én, kan du her stjæle et program, der minder fuldstændig om det, Anne har fulgt.

Annes resultater

Alder: 32 år

Højde: 172 cm

Før-efter-billeder af Annes vægttab efter træningscamp

Ud over et betragteligt fald i fedtprocenten har Anne smidt mange centimeter i taljen, på overarmene og omkring lårene.

© Thomas Dahl
Annes vægttab efter træningscamp
Fedt fra 8-timerskuren

6,2 kg har Anne smidt på fem uger.

© Thomas Dahl

Annes tips til dig

Fokusér ikke kun på vægten

Kig dig i stedet i spejlet, og brug et målebånd til at følge din udvikling. Hold også øje med, hvor meget mere du kan løfte.

Kom af sted uanset hvad

Selvom du måske føler dig tom for energi, så bare prøv at komme af sted til træning alligevel. Min erfaring er, at træningen faktisk giver energi og gør mig mindre baldret.

Vil du lige som Anne prøve kræfter med en træningsbootcamp, så kan du her finde råd og vejledning.

Det synes testperson Anne om træningsbootcamp

Hvad var det bedste ved bootcampen?

At jeg ikke har skullet undvære noget. Jeg har både spist rundstykker, chokolade og boller i karry og tabt mig alligevel. Og så kan jeg mærke, at jeg ikke kun har tabt mig – jeg er også blevet meget stærkere! Jeg kan både tage flere gentagelser og løfte tungere vægte, end da jeg gik i gang.

Hvilke udfordringer havde du undervejs?

Under forløbet har jeg haft travlt på job og kalenderen fyldt op med sociale aftaler, ligesom jeg selv har døjet med migræne, og mine børn har været syge, så at finde tid har klart været den største udfordring.

Hvordan fandt du så tiden til at få trænet?

Min mand har været megasej til at klare mange af hverdagens pligter, så jeg kunne tage direkte til træning efter arbejde og komme hjem, når maden stod på bordet. Men det har også været virkelig motiverende, at min søster en af de første dage forærede mig en skridttæller, så jeg var sikker på at få bevæget mig nok ved siden af træningen. Jeg har indimellem tvunget mig selv ud at gå om aftenen med ét barn på løbecykel og den anden i barnevognen, fordi jeg bare ville nå op på de 10.000 skridt.

Sådan er det gået Anne efter træningsbootcampen

8 uger senere:

Anne har tabt sig 0,7 kg yderligere

“På bootcampen trænede jeg 2-3 gange om ugen, og det prøver jeg stadig at komme af sted til, men ofte bliver det kun til én gang. Jeg prøver stadig kun at spise én portion, men nogle af de dårlige vaner er kommet tilbage – jeg synes, både at det er svært at spise nok grønt og ikke falde for de tomme kalorier. Egentlig ville jeg gerne have vægten længere ned, så målet er, at jeg skal ordentligt i gang med træningen igen. Det gav mig virkelig noget at træne 2-3 gange om ugen, og den følelse vil jeg gerne have igen.”

Udfordringer efter kuren:

I en presset hverdag kan det være svært at finde tid til den megen træning, som bootcampen kræver. Samtidig er der også den evige skaderisiko, som ligger og lurer.

Din strategi:

Skær evt. lidt ned på træningen, og fordel din vægtvedligeholdelse på to strategier: træning og sunde kostvaner. Træn gerne på faste dage, og plot træningen ind i både din og familiens kalendere, så du er sikker på, at det bliver til noget. Hold fast i bootcampens 10.000 skridt om dagen. Den daglige indsats 365 dage om året er guld værd for din kalorieforbrænding og dermed din vægt.