5 yogaøvelser, der styrker bækkenet

Yoga er i mange henseender en fantastisk måde at styrke din krop på. Derfor er det også oplagt at bruge din yogarutine til også at fokusere på bækkenbunden. Her er de øvelser, du bør kende!

9. december 2016 af Benjamin Creative for lights by TENA

Mange kvinder glemmer til tider, at bækkenbundsøvelser er vigtige ligesom al mulig anden træning. Og det hele behøver ikke være knibeøvelser i tide og utide, for du kan blot målrette din træning til også at inkludere bækkenet.

Her er yoga ideelt, fordi de udfordrende stillinger øger vores kendskab til musklerne, og gør os mere opmærksomme på, hvordan vores krop og muskulatur fungerer og dermed også, hvordan vi skal spænde op i bækkenbunden på den rigtig måde. 

Her får du 5 skønne yogaøvelser, der kan gøre mirakler for din krop og bækkenet på samme tid:

1. Kobraen (Bhujangasana)

Kobraen er nok en af de mest kendte og udbredte stillinger i yoga. Udstrækningen går hele vejen fra halsen, henover maven og ned i musklerne omkring bækkenet. Start på maven med forsiden af tæerne ned i gulvet. Placer hænderne i gulvet og pres hofter og lår i gulvet. Spænd ballerne og løft overkroppen indtil du ikke kan komme længere. Hold denne stilling i 15-20 sekunder og sænk kroppen, mens du ånder ud. 


2. Sommerfuglen (Baddha Kona asana)

Sommerfuglen er god for bækkenbunden, fordi den afspænder både underlivet og bækkenet og formindsker menstruationssmerter. Sæt dig på gulvet med fodsålerne samlet og benene ud til siden. Sørg for at du sidder på den forreste del af dine sædeknogler. Hold ryggen rank, og placer dine hænder på fødderne mens du trækker vejret dybt, og læner dig fremover.


3. Ploven (Hala Asana)

Ploven er endnu en klassisk yogastilling og en favorit blandt mange - især kontorarbejdende danskere, som sidder foran computeren det meste af arbejdsdagen. Øvelsen strækker trætte kontorrygge, sætter skuldrene på plads og masserer de indre organer, fordi underlivet bliver presset sammen. Den stimulerer desuden blodtilførselen til både vævet og de indre organer i og omkring bækkenet. Læg dig på ryggen og rul om på skuldrene. Hold benene strakt og sænk dem så langt som muligt. 


3. Lotusstillingen (Padmasana) 

Lotusstillingen er en meditativ stilling, som skal give ro i sindet og mindske stress. Men stillingen er også god for både bækken, ryg, mave og blære, fordi stillingen får området til at slappe af og blodtilførsel til benene bliver omdirigeret til maveregionen. Placer den ene fod oven på det modsatte lår og vend hælen opad. Gør herefter det samme med det andet ben og slap helt af. Er du ikke smidig nok til at få begge ben op, kan du lave en halv lotus, hvor kun det ene ben er placeret på låret. 


5. Buen (Dhanurasana)

Denne yogastilling har fået navn efter den form, som kroppen danner. Stillingen har mange fordele; den styrker ryggen, skuldremuskulaturen, tarmfunktion, bækkenet og de indre organer. Den styrker samtidig musklerne i underlivet og forplantningsorganerne, hvilket er med til at gøre stilingen til en af de populære i yoga. Læg dig på maven med panden i gulvet, tag fat i dine fødder, og løft din brystkasse ud. 

Din diskrete træningsmakker

Nogle gange kræver det lidt ekstra beskyttelse at få det maksimale ud af din yogatræning. Lights by TENA er en produktserie med specialdesignede, diskrete og effektive trusseindlæg, der holder dig frisk og tør i selv de mest udfordrende stillinger, så du kan koncentrere dig om at udføre alt korrekt og komme helt i zen. 

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: