Få mentalt overskud med afstressende yoga-program

Det er ikke kun smidigheden, der har gavn af yogaens stillinger. Med dette yoga-program træner du også dit sind, så du kan få ro på øverste etage.

Kvinde dyrker yoga udenfor

Yoga kan med fordel dyrkes udendørs, så du får frisk luft til hjernen og et tiltrængt pusterum til kroppen.

© iStock

I en verden, hvor der er ofte mange ting at se til, kan det være tiltrængt med et øjebliks ro. Her er yoga skønt, da det hjælper kroppen i balance og hjernen til at slappe af.

I yoga-programmet herunder lærer du at arbejde med din vejrtrækning. En rolig og kontrolleret vejrtrækning kan nemlig give dig mere energi og hjælpe med at afspænde dine muskler og afstresse din hjerne. Med en rolig og smidig krop, får du også et roligt og smidigt sind – og det kan hjælpe dig med at få mentalt overskud i hverdagen.

Programmet er en blanding af yogaøvelser, åndedrætsøvelser og meditation fra den klassiske hatha-yoga.

Find flere yoga-programmer og -øvelser på video her.

Sådan bruger du programmet

  • Kør hele programmet igennem to-tre gange om ugen for at få en optimal effekt. Det tager cirka 30 minutter i alt at nå alle øvelserne igennem.
  • Derudover kan du udvælge nogle af øvelserne eller kun lave åndedrætsøvelser og meditation efter behov – for eksempel som forberedelse til en bestemt situation, hvor du har brug for at være ekstra skarp.
  • For at få en god afslutning kan du eventuelt lægge dig fladt ned på ryggen og slappe af et par minutter, når du er færdig med programmet.