3 kvinders opskrift på succes med hjemmetræning

Har du et stort ønske om at være i god form, men kun et lille ønske om at besøge et fitnesscenter? Så er hjemmetræning din løsning! Lad dig inspirere af tre kvinder, der elsker at træne hjemme.

Tre kvinder træner hjemme

HJEMMETRÆNING – Få succes med hjemmetræning.

Hjemmetræning er perfekt til dig, der har en travl hverdag med fx job og børn og derfor har behov for at kunne træne på skæve tidspunkter – og uden at spilde tid på transport.

Meeen at det kan knibe med inspirationen til, hvad du skal lave, er ikke nogen hemmelighed. Derfor kan du her læse om en række kvinder, der er helt vilde med at motionere hjemme. Du kan blive den næste!

Irene Brøndum: "Fleksibiliteten vinder over fitnesscenteret"

Jeg begyndte at træne hjemme ...
da jeg fik mit første barn for efterhånden en del år siden. Jeg elskede ellers fitnesscenteret, men måtte sande, at jeg simpelthen nåede derhen for sjældent. I stedet for at stoppe med at træne gjorde jeg det derhjemme. Det kan man gøre, mens poderne sover eller ser tegnefilm.

Hjemmetræning er genialt for mig, fordi ...
det er så fleksibelt. Jeg kan godt lide at træne med en instruktør, der presser mig og har tilrettelagt det hele, men hjemmetræning kan noget andet. Det er først og fremmest nemt, fordi træningen kan laves på alle tider af døgnet, fx når lasagnen er i ovnen.

Min nuværende træningsrutine ...
er et supplement til at løbe og gå til yoga en gang om ugen. Den består primært af styrketræning med håndvægte, kropsvægt og elastikker. I hverdagene træner jeg ca. kl. 20.30 foran fjerneren. I weekenden kan det være på alle tider af dagen.

Min nøgle til at få trænet er ...
at jeg prøver at sætte min hjemmetræning i system, så det minder lidt om at melde sig til et hold. Hver søndag kigger jeg på kalenderen og sætter 2-4 træninger ind, alt efter hvordan ugen ser ud. Og så er det altså ret fedt ikke at skulle ud på cyklen i stiv kuling efterfølgende. Man kan i stedet bare dabbe op i seng eller flytte sig fra gulv til sofa og en god serie.

Mit råd til andre, der gerne vil træne derhjemme ...
er at oparbejde et gedigent lager af udstyr og forskellige øvelser. Jeg bliver meget inspireret af træningsprogrammerne i I FORM og har et stort kartotek at vælge imellem, så jeg bliver udfordret og ikke keder mig.

Og hvis jeg var dig, ville jeg ...
prøve at lokke familien med. Jeg elsker, når de bliver inspireret til at træne sammen med mig, når de ser mig planke eller tage armbøjninger. Det er så hyggeligt at gøre sammen.

Anne Jakobsen: "Uden hjemmetræning ville jeg slet ikke kunne træne så tit"

Jeg begyndte at træne hjemme ...
da mit fitnesscenter lukkede ned under corona. Her gik jeg til HIIT sammen med en fast gruppe, og vi blev enige om at fortsætte via Zoom. Vores træner var med på ideen, og så kørte vi derfra.

Min nuværende træningsrutine ...
er med den samme træner, som fortsat tilbyder live digital træning med vægte og elastikker. Jeg træner kl. 6.15 tre gange om ugen, og det fungerer supergodt for mig, for så er det gjort. Det er dejligt at have aftenerne til rådighed til noget andet.

Hjemmetræning er genialt for mig, fordi ...
jeg ikke spilder tid på transport. Derudover kan jeg være til rådighed for mit barn, og min mand løber imens. Hjemmetræning giver mig mulighed for at træne meget oftere, end hvis jeg skulle ud ad døren.

Min nøgle til at få trænet er ...
at træne live med en træner, for det forpligter mig til at møde op. Og så er det vigtigt for mig, at jeg ikke skal tænke og planlægge selv, for det kan jeg ikke – slet ikke kl. 6.15! Jeg gør bare, hvad jeg får besked på. I øvrigt kunne jeg aldrig være så “hård” ved mig selv, som en coach kan.

Mit råd til andre, der gerne vil træne derhjemme ...
er at finde noget, der motiverer dem, og måske teame op med nogen. Jeg har hørt om kvinder, der sender sms'er til hinanden for at holde ved.

Og hvis jeg var dig, ville jeg ...
give morgentræning en chance. Det fungerer som en stopklods for den indre dialog, der kan køre op til træning. Den, hvor man bliver enig med sig selv om, at det nok er bedst at holde en pause i dag. Den dialog når jeg slet ikke at have om morgenen – selvom det bestemt ikke var sjovt de første gange.

Yeli George: "Jeg når det, jeg når – og slutter fred med det"

Jeg begyndte at træne hjemme ...
da jeg kom ind i en meget stresset periode med sygdom i familien. Jeg havde i flere år gået til yoga på hold, så jeg kendte en del flows – og begyndte så at dyrke yoga derhjemme selv.

Min nuværende træningsrutine ...
er, at jeg bruger nogle yogakort med forskellige stillinger til at sammensætte min egen yogapraksis. Jeg træner som regel sidst på eftermiddagen, hvor jeg har det bedst i kroppen. Morgener er fuldstændig umulige for mig med tre børn, der skal ud ad døren.

Min nøgle til at få trænet er ...
at forvente mindre af mig selv. Tidligere trænede jeg meget uregelmæssigt, og nu træner jeg meget oftere, men nogle gange kun 10-15 minutter. Jeg når det, jeg når, og Rom blev jo ikke bygget på én dag.

Hjemmetræning er genialt for mig, fordi ...
jeg kan passe min træning ind, lige præcis når min krop og mit sind har allermest brug for det. Og jeg kan endda træne i nattøj, hvis jeg vil.

Mit råd til andre, der gerne vil træne derhjemme ...
er at minde dig selv om, hvor godt du har det bagefter. Jeg ser yoga som en investering i min krop og i min fremtid. Det er en måde at vise mig selv respekt på.