Varm mælk virker faktisk

Det gamle råd om, at varm mælk gør det lettere at falde i søvn, er ikke helt skudt ved siden af.

Kvinde drikker mælk

Derfor gør mælk dig søvnig

Når du drikker noget varmt, udvides de blodkar, der ligger lige under huden. Når blodet strømmer igennem, har det en kølende effekt, fordi varmen får lettere ved at forsvinde fra kroppen. På den måde efterligner du det naturlige fald i kropstemperaturen, som normalt får dig i søvnmodus.

I modsætning til andre varme drikke, som kaffe, te og kakao indeholder mælk ingen koffein, der kvikker dig unødigt op. Tværtimod. Mælk indeholder nemlig aminosyren tryptofan, der er et forstadie til stoffer som serotonin og melatonin, som påvirker søvnrytmen positivt.

Endelig kan der være en psykologiske forklaring på, hvorfor lun mælk bidrager til at lulle dig i søvn. Den lune hvide drik virker beroligende og leder måske ubevidst dine tanker helt tilbage til dengang, du blev ammet før sengetid og slumrede hen til lyden af din mors hjerteslag.

Det er individuelt, hvor mange timers søvn vi hver især har behov for. Så tjek her, hvor meget søvn netop DU har brug for.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background