Sådan kan Body SDS hele din skade og skabe balance

Det specielle ved Body SDS er troen på, at fysikken og sindet hænger sammen til ét. Bliv klogere på, om behandlingen kan få dig tilbage i god form.

En kvinde sidder på en briks og er i samtale med sin kropsbehandler. Body SDS kan behandle spændinger, stress m.m.

BODY-SDS - Når du går til Body SDS, er det ikke kun fysikken, der kigges på. Behandleren vil ofte også se på, hvordan sindet har det.

© iStock

Når vi får en skade, er mange af os mest optaget af det rent fysiske. Kan anklen bevæge sig? Hvilke muskler eller ledbånd gør ondt? Men går du til en Body-SDS-behandler kan du forvente et bredere fokus.

Tilgangen hos denne type kropsbehandling er, at krop og sind hænger uløseligt sammen. Hvis du går og bekymrer dig om noget i hverdagen, kan det sætte sig som nakkespændinger eller stress. Og den anden vej rundt: Fysiske smerter kan føre til tankermylder. Alle hverdagens mange indtryk sætter sig i kroppen. Din krop er derfor også et ydre tegn på dit indre velvære. Fysikken og psyken er altså ikke to adskilte ting. De er en helhed.

Bliv klogere på, hvordan en behandling med Body-SDS foregår og om det kan hjælpe dig af med din skade og tilbage i god form.

Body SDS

Kropsterapeuten løsner op for fysiske og mentale spændinger. Der arbejdes bl.a. med massage, pulserende bevægelser, aktivering af lymfesystem, åndedræt m.m.

Hvad har de lært?

Uddannelsen til Body SDS er en 3-årig privatbetalt uddannelse med undervisning én gang om ugen. Der findes desuden privat videreuddannelse.

Hvad er det?

Body SDS (Body Self Development's System) er et danskudviklet behandlings- og træningssystem, hvor der arbejdes med at rette ubalancer i kroppens bevægeapparat for derigennem at få skaden til at forsvinde. En central teori i Body SDS er, at krop og sind hænger sammen, og at kroppen fungerer bedst uden både mentale og fysiske stresspåvirkninger.

Hvornår er behandleren relevant?

Ifølge Body SDS kan dette behandlings- og træningssystem hjælpe mod langt de fleste overbelastningsskader i bevægeapparatet. Kropsbehandlingen kan også bruges forebyggende til at få en velfungerende krop, der er mindre modtagelig for skader.

Hvordan stiller behandleren en diagnose?

Du får ikke en konkret diagnose af den egentlige skade. En Body SDS-terapeut arbejder i stedet med hele kroppen for at afspænde den og skabe flow og gennemstrømning, så kroppen, ifølge teorien, kan reparere sig selv.

Hvordan foregår behandlingen?

Body SDS bygger på tre tilbud: behandling, holdtræning og udrensning. Terapeuten afspænder din krop med muskelmassage, bevægelse af leddene, pulserende bevægelser, åndedrætsteknikker, Body SDS' aku- og zonetryk samt muligvis samtale.

Typisk antal behandlinger?

Body SDS skal holdes ved lige kontinuerligt – præcis som din træning i øvrigt.

Efter behandlingen?

Det er almindeligt, at du får et par hjemmeøvelser med hjem, hvis det skønnes relevant.

Hvad er prisniveauet?

Ca. 875-1.000 kr. pr. behandling. Der findes klippekort og rabatordninger.

Kræves der en henvisning?

Der er ingen henvisning eller tilskud til Body SDS-behandling. Du betaler og opsøger selv. I enkelte tilfælde giver sundhedsforsikringen et tilskud.

Hvor finder jeg en behandling?

body-sds.dk kan du finde en liste over de af centeret godkendte Body SDS-behandlere.