Sådan behandles ømhed med fysiurgisk sportsmassage

Sportsmassage kan ikke behandle din skade. Men den kan være yderst relevant til at forebygge og lindre smerter fra ømme muskler. Kom med ind på et fysiurgisk sportsmassageklinik og find ud af, om behandlingen er relevant for dig.

Kvinde får behandlet sin skade med sportsmassage.

SKADESBEHANDLING - Ømme muskler kan forhindre dig i at træne eller bevæge dig i det hele taget. Her kan en sportsmassør hjælpe.

Av! Ømme muskler og spændinger er møgirriterende. Sportsmassører er en af de behandlere, der melder sig i det brede tilbud af klinikker. De specialiserer sig i alt fra ømme lændemuskler til museskader og spændingshovedpine.

Vil du have mere at vide om behandlingen og dens relevans for lige dit problem, får du forhåbentlig svar på dine spørgsmål her, hvor vi gennemgår fysiurgisk sportsmassage fra A til Z.

Fysiurgisk sportsmassage

Sportsmassøren bruger hænderne til at løsne spændte muskler for at lindre smerter og forebygge skader.

Hvad har de lært?

Uddannelsen fås på private skoler for sportsmassage og sportsterapi. Den indeholder praktisk massageundervisning og teori om fysiologi, anatomi, bevægelseslære og psykologi. Antal lektioner: ca. 180.

Hvad er det?

Den klassiske fysiurgiske massage er udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede af den svenske fysiolog Pehr Henrik Ling. Fysiurgisk sportsmassage løsner spændinger i muskulaturen, når massøren systematisk behandler musklernes væv med hænderne. Massagen kan mindske muskelsmerter, øge smidigheden i musklerne og skabe en bedre balance.

Hvornår er behandleren relevant?

Sportsmassage kan ikke behandle dine skader. Den skal bruges forebyggende og som smertelindring, hvis du er øm i musklerne. Massagen kan desuden lindre træt lændemuskulatur, museskader og spændingshovedpine. Og forkorte restitutionstiden.

Hvordan stiller behandleren en diagnose?

En dygtig sportsmassør undersøger, om der blot er tale om ømhed og spændinger, eller om der kan ligge en reel skade til grund for smerterne. Sportsmassøren sender i så fald klienten videre til fx en fysioterapeut.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandleren masserer muskulaturen dybdegående med fingre og hænder. En sportsmassør kan supplere med andre behandlingsmetoder, fx sportstape, akupunktur og manuel sportsterapi, hvor man behandler musklernes triggerpunkter. Brug af fx foam roller til at løsne muskulaturen er også en mulighed.

Typisk antal behandlinger?

I teorien kan man tåle at få massage hver dag – hvilket fx også er elitesportsfolk forundt under konkurrencer. En time om måneden er almindeligt for motionister.

Efter behandlingen?

Du vil opleve øget blodgennemstrømning i musklerne lige efter behandling. Det anbefales at drikke vand.

Hvad er prisniveauet?

En times helkropsmassage koster typisk 550-650 kr.

Kræves der en henvisning?

Nej, du opsøger sportsmassage på eget initiativ.

Hvor finder jeg en behandling?

Du kan få en behandlerliste fra en skole for sportsmassage eller forhøre dig i dit træningsmiljø. På Frfm.dk kan du finde kontakt til massører uddannet fra Dansk Fysiurgisk Massageskole.